Moods Lifestyle
groep 8
Persoonlijk

Mijn kind in groep 8

Opeens vliegt de tijd wel heel snel voorbij. Ik zie hem nog als vierjarige gezellig spelen in de bouwhoek in groep 1 en nu begint mijn oudste zoon Kevin alweer aan zijn laatste jaar op de basisschool! Ongelooflijk hoe de tijd in rap tempo voorbij gaat. Van schattig baby’tje, dwarse peuter, ondernemende kleuter, leesgraag lager schoolkind tot tiener met een geheel eigen wil.  De basisschoolperiode zit er bijna op!

Wennen op een nieuwe school

Na groep 3 zijn we in de zomervakantie verhuist naar onze huidige woning. Kevin moest op een nieuwe school beginnen in groep 4. Het heeft even geduurd voordat hij zijn plekje op deze nieuwe school had gevonden. Tijdens het overblijven met de lunchpauze of met buitenspelen trok hij zich vaak terug. Uiteindelijk is het goed gekomen en voelt hij zich helemaal thuis. Wij zijn ook erg blij met deze school. Het is kleinschalig, overzichtelijk, goede en vriendelijke leraren en het belangrijkste; ze staan open voor kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Dat hebben we gemerkt aan Kevin met zijn ADHD en ook met Tristan die een autismespectrumstoornis heeft. Ook heel fijn is dat er elke week een “weekflits” wordt gestuurd waarin per groep wordt vermeld wat ze de komende week gaan doen in de klas en wat de kinderen leren. Zo blijf je erg goed op de hoogte als ouders zijnde!

Groep 8

Dit laatste jaar wordt een spannend jaar. Voor hem, maar ook zeker voor ons. In januari krijgen we het definitieve schooladvies voor de middelbare school. In die periode beginnen ook de bezoekjes aan de informatieavonden en open dagen van verschillende middelbare scholen. Naast dat het een spannend jaar wordt zal het ook een heel leuk en gezellig jaar worden. Er staan meestal veel uitstapjes op het programma in groep 8, oefenen voor de eindmusical en ook nog eens gezellig drie dagen op kamp!

In groep 8 krijgen ze elke week huiswerk mee en wordt er veel aandacht besteed aan het gebruik van een agenda en de zelfstandigheid. Beiden zeer belangrijk op de middelbare school, dus het is goed dat ze hier veel aan werken in groep 8.

We proberen hem in dit laatste basisschooljaar zo goed mogelijk te begeleiden en hopen dat hij een leerzaam, maar vooral ook een leuk en gezellig jaar tegemoet gaat vol met fijne herinneringen. We zijn nu al supertrots op hem!

Hebben jullie ook een kind in groep 8 (gehad)? Ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.