Moods Lifestyle
Mesa Verde
Travel

Mesa Verde National Park

Tijdens onze laatste rondreis door de Verenigde Staten concentreerden we ons vooral op de parken in Utah en Arizona, waaronder Zion National Park, Grand Canyon National Park, Bryce Canyon National Park, Monument Valley Navajo Tribal Park en Arches National Park. Het landschap van veel van deze parken bestaat voornamelijk uit rood gekleurde rotsen. Voor de afwisseling besloten we om er een klein rondje aan vast te plakken in het zuidwesten van de staat Colorado. Hier bezochten we verschillende leuke westernstadjes zoals Durango, Ouray, Silverton en Telluride. Deze stadjes liggen allemaal prachtig te midden van groene bergen.

Mesa Verde National Park

Ook bezochten we het Mesa Verder National Park. Helaas hadden we hier maar één nachtje op de camping in het park geboekt en we kwamen vrij laat in de middag aan. Hierdoor hadden we helaas geen tijd genoeg om het park uitgebreid te bezichtigen. We wilden ook graag meegaan op een rondleiding, maar helaas was dit niet mogelijk. Mochten we in de toekomst nog terug gaan naar Colorado dan willen we zeker nog een keer naar het Mesa Verde National Park toe om het eens goed te bewonderen!

Mesa Verde

Er vloog een grote groep van deze roofvogels hoog boven de kliffen!

Wel zijn we met onze camper naar een paar mooie uitzichtpunten gereden. Zo kregen we in ieder geval een klein beetje een indruk van het park. Het park is ongeveer 200 vierkante kilometer groot en ligt op een hoogte van ruim 2100 meter. Het zuiden van het park heeft vele ravijnen en het Mesa Verde National Park staat bekend om de cliff dwellings die je hier kunt bezichtigen. Ongeveer 1500 tot 1300 jaar geleden bouwden indianen hier vele rotswoningen onderaan de kliffen. Ze denken dat er uiteindelijke ongeveer 5000 mensen hebben geleefd op deze kliffen. Het bijzondere aan deze plek is dat de mensen het omstreeks het einde van de 13e eeuw hebben verlaten en hierbij lieten ze vrijwel al hun persoonlijke bezittingen achter. De rotswoningen in dit gebied behoren dan ook tot de grootste en best bewaarde archeologische vondsten in heel de Verenigde Staten.

Het park is het hele jaar geopend, maar door de hoge liggen zijn in de winter niet alle bezienswaardigheden bereikbaar. Er is maar één toegangsweg naar dit park en de afslag naar het park ligt tussen de plaatsen Cortez en Durango in. Zodra je op de toegangsweg rijdt kom je bij het Visitor Center waar je ook kaartjes kunt kopen voor één van de rondleidingen (Cliff Palace Tour, Long House Tour en de Balcony House Tour). Je betaalt ook een entreeprijs. Momenteel is deze 15 USD voor een auto inclusief inzittenden. Ook is de America the Beautiful Pass hier geldig. Deze pas is sowieso aan te raden als je van plan bent om verschillende parken in de Verenigde Staten te bezoeken. Je hebt de prijs voor zo’n pas (momenteel 80 USD) er al snel uit.

Wil je meer informatie over dit bijzondere park? Op deze website van de National Park Service kun je meer informatie vinden.

Hieronder nog een paar foto’s van het park.

Mesa Verde

Mesa Verde

Mesa Verde

Mesa Verde

Mesa Verde

Dit is het uitzicht als je weer van de Mesa Verde naar beneden rijdt.

Ben jij wel eens in het Mesa Verde National Park geweest? Vond je het ook indrukwekkend?

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Jessica
    12 januari 2016 at 00:09

    Wauw het ziet er mooi uit zeg! Volgens mij zijn er zoveel mooie plekjes te vinden in het westen van de US 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.