Moods Lifestyle
Markt in Sarlat
Travel

Picture Story: Markt in Sarlat

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Marktkraampjes te midden van een sfeervol oud stadje.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt op de markt in Sarlat, een bekende toeristische plaats in de Dordogne in Frankrijk.

Het verhaal achter de foto

Wanneer ik op vakantie ben vind ik het altijd leuk om een lokale markt te bezoeken. Lekker rondslenteren en marktkraampjes bekijken. De leukste markten zijn diegene waarbij het veel lokale handelaren staan die hun eigen producten verkopen. Heerlijke zelfgemaakte potjes jam of andere lokale lekkernijen.

Tijdens onze vakantie in de Dordogne in Frankrijk wilden we graag Sarlat (voluit Sarlat-la-Canéda) bezoeken. We kozen expres een dag uit waarop er ook markt was, omdat we dat altijd erg gezellig vinden. We waren er in het voorjaar en zelfs in die tijd was het ongelooflijk druk. We waren in ieder geval niet de enigen die een bezoek aan deze leuke stad wilden brengen. We hebben eerst heel veel rond moeten rijden om een plekje voor onze auto te vinden.

Na lang zoeken reden we uiteindelijk midden in het centrum een drukke en krappe parkeerplek op. We vonden gelukkig een plekje voor onze auto op nog geen tien meter afstand van het begin van de markt. Ideaal, we liepen zo de gezellige markt op. Sarlat is een bekende toeristische plaats in de Dordogne. Het staat bekend om het mooie middeleeuwse centrum  met de okerkleurige huizen. Ontzettend leuk om door de smalle middeleeuwse straatjes te struinen, smalle steegjes en schattige binnenplaatsjes. Op de markt is van alles te verkrijgen, veel vers fruit en groenten, maar bijvoorbeeld ook streekproducten als notenolie of crème de marron, een heerlijke crème gemaakt van kastanjes. Erg lekker op een crêpe!

Na wat rondgewandeld te hebben namen we plaats op één van de vele terrasjes om wat te eten en te drinken. Heerlijk genieten en mensen kijken vanaf het terras! Het was heerlijk weer, dus we hebben een flinke tijd genoten op het terras. Daarna zijn we rustig weer teruggelopen naar onze auto.

Mocht je ooit in de Dordogne komen dan is Sarlat echt een aanrader. Een prachtig oud en sfeervol plaatsje.

Ben jij wel eens in Sarlat geweest? 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Mariska
    15 februari 2016 at 10:36

    Ben ik nog nooit geweest! Gave foto, ik vind markten ook altijd zo leuk en sfeervol 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.