Moods Lifestyle
Litchfield National Park
Travel

Wandelen en zwemmen in Litchfield National Park

Eén van de leukste parken om te bezoeken in het noorden van Australië is het Litchfield National Park. Je kunt er wandelen en een verfrissende duik nemen midden in de prachtige natuur!

Litchfield National Park

Het Litchfield National Park ligt in de Northern Territory ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Darwin. Het gebied is pas in 1986 uitgeroepen tot een nationaal park. Je kunt je hier prima een paar dagen vermaken! Het park is vooral bekend vanwege de vele watervallen die vanaf de Tabletop Range, een zandstenen plateau, naar beneden kletteren en vanwege de magnetische termietenheuvels. Daarnaast vind je fantastisch mooie meertjes om in te zwemmen.

Wat mag je zeker niet missen in het park?

 • Cathedral Termite Mounds. Bijzonder om deze, door termieten gemaakte,  bouwwerken van dichtbij te aanschouwen.
Litchfield National Park

De Cathedral Termite Mounds, bijzondere bouwwerken van de kleine termieten.

 • Magnetic Termite Mounds. Nog specialer zijn deze bouwwerken. De termieten bouwen deze heuvels van noord naar zuid, zodat op het heetst van de dag het middelste gedeelte koel blijft. Slimme beestjes!
Litchfield National Park

De Magnetic Termite Mounds

 • Tolmer Falls, één van de prachtige watervallen in het park. Het water valt vanaf grote hoogte in een diepe poel. Vanaf een uitkijkplatform heb je goed uitzicht op deze waterval. Beneden bij de poel leven verschillende kolonies vleermuizen. Er is een mooie wandeling van ongeveer 1,5 kilometer die start vanaf het uitkijkplatform.
Litchfield National Park

Boven de waterval, in de verte zie je het uitkijkplatform.

Litchfield National Park

Even uitrusten en genieten van de geweldige natuur.

 • Florence Falls, een spectaculaire dubbele waterval te midden van rotsen en regenwoud. De watervallen komen in een prachtige poel terecht waar je ook kunt zwemmen! Je kunt de waterval vanaf een uitkijkplatform bewonderen, maar aan te raden is om de 160 traptreden naar beneden te wandelen en een duik te nemen in het heerlijke water. Daarna kun je de korte Shady Creek Walk doen, een korte wandeling in de omgeving van de waterval.
Litchfield National Park

Vanaf het uitkijkplatform heb je een zeer mooi zicht op de Florence Falls.

Litchfield National Park

Zwemmen bij de Florence Falls.

 • Wangi Falls, weer een mooi waterval in een sprookjesachtige omgeving. Ook in het water bij de Wangi Falls kun je zwemmen. Let op de borden, want er zwemmen regelmatig krokodillen rond! Ook in andere delen van Litchfield National Park trouwens. Dit zijn de zoetwaterkrokodillen die een stuk minder gevaarlijk zijn dan de zoutwaterkrokodil. Wij hebben hier wel gezwommen. Er schenen wel zoetwaterkrokodillen te zitten en we voelden op een gegeven moment ook wel wat langs onze benen gaan. We weten alleen niet of het een krokodil of een boomstam is geweest! Na het regenseizoen overstroomt het vaak en dan kunnen er wel eens zoutwaterkrokodillen zitten. Na het regenseizoen wordt ook eerst gecontroleerd of er zoutwaterkrokodillen zitten alvorens het gebied te openen voor bezoekers. Dit is één van de populairste plekken in Litchfield NP, dus het kan aardig druk zijn. Wil je de drukte ontvluchten dan is het aan te raden om de wandeling naar de top van de waterval te maken. Veel vlinders, mooie uitzichten en een stuk rustiger!
Litchfield National Park

De populaire Wangi Falls. Heerlijk zwemmen in de natuur (en tussen de krokodillen!).

 • Buley Rockhole, een bijzonder mooi en ook erg populair plekje. Ga er zo vroeg mogelijk heen om de drukte te vermijden. Buley Rockhole is een serie van waterpoelen, stroomversnellingen en watervallen. Je kunt hier je eigen plekje uitzoeken en lekker relaxen in het warme water. Heerlijk!
Litchfield National Park

Buley Rockhole met verschillende poeltjes en stroomversnellingen.

Litchfield National Park

Ons eigen poeltje gevonden! Genieten!

Accommodatie in Litchfield National Park

In het park zijn diverse accommodatiemogelijkheden. Een aantal campings waar je met je gehuurde camper terecht kunt, maar waar je ook een eenvoudige cabin kunt huren. Meer campings en hotels vind je in Batchelor. Deze plaats wordt gezien als de toegangspoort tot het Litchfield National Park. Reis je met kinderen neem dan zeker eens een kijkje bij de Butterfly and Bird Farm in Batchelor. Prachtige kassen met vlinders en vogels in alle kleuren. Ook kun je er heerlijk eten!

Litchfield National Park

Eén van de vogels (een galah) in de Butterfly & Bird Farm in Batchelor liep ons steeds achterna. Hij/zij wilde wel heel graag geaaid worden. Lief!

Bereikbaarheid

Het park is gemakkelijk toegankelijk vanuit Batchelor met een 2WD auto. In het zuiden van van het park loopt een prachtige route door het park, echter is deze weg alleen mogelijk met een 4WD auto. In het park zelf lopen verschillende wegen. Daarvan zijn een aantal ook weer alleen mogelijk met een goede 4WD auto. Alle bovengenoemde bezienswaardigheden zijn te bereiken met een normale 2WD auto!

Litchfield National Park

Langs de wegen in het Litchfield National Park staan heel veel mooie gum trees, waaronder ook deze prachtige Salmon Gum tree.

Mocht je een bezoek brengen aan het Northern Territory in Australië dan raad ik echt aan om een bezoek aan Litchfield National Park te brengen. Het is een heel fijn park om twee of drie dagen door te brengen! Ga je binnenkort naar Australië en wil je meer informatie over dit park? Check dan ook even deze website waar je veel informatie kunt vinden.

Heb jij ook wel eens een duik genomen in één van de vele poelen in Litchfield National Park?

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  ivonne
  28 september 2015 at 11:42

  Wij waren een aantal jaar geleden aan de westkust van Australië en bezochten o.a. het Litchfield NP. Omdat er nog niet op “salties” was gecontroleerd (eind mei) mochten we nog niet overal zwemmen en dat was natuurlijk wel jammer, maar goed beter veilig dan in de bek van een krokodil! Wat een prachtig park, je hebt het eer aan gedaan met je beschrijving!

  • Reply
   Patricia
   28 september 2015 at 12:06

   Dank je wel Ivonne! Het is inderdaad echt een prachtig park. Jammer dat jullie nog niet overal konden zwemmen, maar wel goed dat die controle er is haha!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.