Moods Lifestyle
Les Jardins de Marqueyssac
Travel

Les Jardins de Marqueyssac

In het voorjaar zijn wij op vakantie geweest naar de Dordogne. Wij verbleven in de omgeving van Les Eyzies de Tayac. Dit gebied is vooral bekend vanwege de vele kastelen, grotten en oude rotswoningen. De kinderen vonden het vooral erg leuk om de kastelen te bezoeken en te leren over de Cro-Magnon mensen. Voor de afwisseling wilden we ook eens wat anders en daarom brachten we een bezoek aan Les Jardins de Marqueyssac in het plaatsje Vézac.

Les Jardins de Marqueyssac

Les Jardins de Marqueyssac

Deze tuinen zijn de meest bezochte tuinen van de Dordogne. Het ligt op een ongeveer 130 meter hoge rots. Naast het kasteel van Marqueyssac ligt de Belvedere, een groot balkon met een fantastisch uitzicht over de rivier de Dordogne en de kastelen van Castelnaud, Beynac en Fayrac. Ook vind je hier de grote buxustuin. Vrijwel het hele jaar door worden de buxussen bijgehouden en geknipt, zodat ze hun mooie vormen behouden. Naast het kasteel, wat meer lijkt op een groot landhuis, is een theehuis met een mooi terras. Je kunt hier genieten van wat lekkers terwijl je uitkijkt over de vallei .

Het wandelpad door de tuinen is ongeveer zes kilometer lang. De tuinen liggen op een langgerekte rots, dus je loopt via siertuinen en door bossen naar het einde van de rots en je kunt dan via een ander pad weer teruglopen naar het beginpunt. Op sommige plaatsen staan bankjes, tuinhuisjes en prieeltjes en er zijn verschillende uitzichtpunten. Ook is er een leuke speeltuin onder de bomen voor de kinderen. Er staan tafeltjes en bankjes voor de ouders om even uit te rusten van het wandelen. Helemaal achterin de tuinen is een wandelpad waar verschillende schilderijen zijn geplaatst met afbeeldingen van sprookjesachtige taferelen. Langs de paden staan hier en daar bordjes met uitleg over de geschiedenis van het dal en de flora en fauna. Kijk mee naar een paar beelden van deze prachtige tuinen.

Les Jardins de Marqueyssac 3

Les Jardins de Marqueyssac

Uitzicht op de rivier en het plaatstje Le Roque-Gageac.

Les Jardins de Marqueyssac

Les Jardins de Marqueyssac

UItzicht vanaf de tuinen naar het kasteel van Beynac.

Les Jardins de Marqueyssac

Les Jardins de Marqueyssac

De buxustuin.

Les Jardins de Marqueyssac

Na het wandelen heerlijk genieten op het terras van het theehuis met heerlijke hapjes en drankjes!

Voor de avonturiers onder ons is er ook een Via Ferrata. Een parcours van ongeveer 200 meter langs de rotsen waar je met behulp van touwen van de ene kant naar de andere kant moet klauteren. Dit is toegestaan voor kinderen vanaf acht jaar en een minimale lengte van 1.30 meter. Voor een bezoek aan Les Jardins de Marqueyssac betaal je € 8.80 per volwassene en € 4.40 voor kinderen van 10 – 17 jaar (prijzen 2015). Kinderen onder de tien zijn gratis. Wil je meer informatie over de tuinen? Dat kun je vinden op deze website.

Zijn jullie wel eens in de tuinen van Marqueyssac geweest? 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.