Moods Lifestyle
Persoonlijk

Saturday Sessions: Last week’s diary!

Saturday Sessions

In Saturday Sessions vertel ik jullie van alles en nog wat! Wat er de afgelopen week is gebeurd, leuke dingen die ik heb gekocht, dingen die ik met jullie wil delen en ook over situaties waar we mee te maken hebben binnen ons gezin.

Deze week in Saturday Sessions heel veel korte onderwerpen per dag!

Zaterdag: Divergent trilogie van Veronica Roth

Kevin is in de ochtend naar judo training geweest. Nog even alle puntjes op de i gezet, want vandaag (13 december) heeft hij weer examen! Vorige week zaterdag moest Tristan ook weer naar de club. Hij heeft het erg naar zijn zin gehad, want ze gingen naar het bos. Normaal gesproken kom de begeleidster van Tristan zaterdagavond bij ons eten, maar in verband met een Sinterklaasviering werd dat verschoven naar de zondag.

De Divergent trilogie van schrijfster Veronica Roth

De Divergent trilogie van schrijfster Veronica Roth

Ik heb kort geleden drie nieuwe boeken ontvangen. Het gaat om de Divergent trilogie. Ik ben net begonnen in het eerste deel en ik moet zeggen dat het een fijn boek is om te lezen. Het leest makkelijk weg en je wilt graag weten hoe het verder gaat. Een tijd geleden is de film ook al uitgekomen. Ik heb deze nog niet gezien. Hieronder de trailer van deze film. Hebben jullie deze film al gezien? Ik hoor graag wat jullie van deze film vinden.

Zondag: Sinterklaas en de bloemkoolschotel

Afgelopen zondag moest Tristan eerst naar zwemles en daarna gingen we op bezoek bij opa en oma. Sinterklaas is al terug naar Spanje, maar er waren toch nog wat pietjes langsgekomen. De pietjes hadden de cadeautjes verstopt. Na goed zoeken hadden de jongens eindelijk de cadeautjes gevonden. Dit waren dan toch echt de laatste Sinterklaas cadeautjes van dit jaar. Tristan vroeg gelijk of het nu dan Kerst is, want “na Sinterklaas komt toch Kerst?”. Op de kalender maar even laten zien dat het nog een paar weken duurt tot het Kerst is.

Bloemkoolschotel uit de oven. Lekker!

Bloemkoolschotel uit de oven. Lekker!

Zondagavond kwam de begeleidster van Tristan langs om bij ons te eten. Het ging erg goed aan tafel. We aten een bloemkoolschotel uit de oven met aardappel, bloemkool, ui, gehakt en roomsaus. We hebben op Tristan zijn bordje drie stukjes eten neergelegd (aardappel, bloemkool en gehakt). De aardappel en gehakt deed hij goed tegen zijn lippen. De aardappel ook gelijk tegen zijn tanden. De bloemkool vond hij niet zo. Het duurde even voordat hij deze goed tegen zijn lippen wilde houden, maar uiteindelijk deed hij het toch! Weer drie stickers verdiend en een lekker stukje fruit!

Maandag: werken en eten

Maandag heb ik thuis gewerkt. Eerst weer aan de slag gegaan met een fotoalbum en daarna wat artikelen geschreven voor Moods Lifestyle. ’s Avonds naar  mijn oude werk gegaan. Vanaf daar reden we met een aantal collega’s naar Alphen aan den Rijn waar we met een hele groep gezellig bij iemand thuis hebben gegeten. Het was een erg gezellige avond en vooral leuk om al mijn lieve ex-collega’s weer even te zien!

Tristan heeft maandag voor het eerst iets geweigerd met eten tegen zijn lip/tand houden. Mijn man at andijviestamppot, maar daar moest Tristan dus echt niets van weten. Hij was wel heel erg verdrietig dat hij het niet durfde te proberen. Mijn man heeft uitgelegd dat het helemaal niet erg is als het een keertje niet lukt. Na veel troosten ging zijn verdriet gelukkig over.

Dinsdag: huishouden en Roswell

Vandaag wat gewerkt en  huishoudelijke taken gedaan. Met de stofzuiger door het huis, wasjes draaien en opruimen.  Ook wat afleveringen gekeken van de tv serie Roswell. Kent iemand deze serie nog? Hij werd uitgezonden van 1999 tot 2002. In Nederland is destijds alleen seizoen 1 op DVD verschenen (met Nederlandse ondertiteling). Uiteindelijk heb ik in Londen seizoen 2 en 3 gekocht (geen Nederlandse ondertiteling), maar verder goed te volgen.

De tienerserie Roswell

De tienerserie Roswell

Het verhaal gaat over een groep tieners die leven in het plaatsje Roswell (New Mexico, Verenigde Staten). Liz Parker wordt neergeschoten in het Crashdown Café waar ze werkt. Een jongen, Max, heelt op mysterieuze wijze haar wond. Liz krijgt al snel gevoelens voor Max en ze komt er achter dat Max, zijn zus Isabel en hun vriend Michael aliens zijn. De enige overlevenden van de UFO-crash in 1947. Uiteindelijk ontdekken ook Maria en Alex, twee vrienden van Liz, dat Max, Isabel en Michael aliens zijn. De sheriff van het stadje probeert te achterhalen wat er aan de hand is met Max. Hij vertrouwt hem niet. De vrienden moeten er alles aan doen om uit de handen te blijven van de sheriff en alien jagers. Het is een leuke tienerserie. Je moet wel een beetje houden van het bovennatuurlijke!

Woensdag: jarig en Tristan naar een andere groep

Woensdag was ik jarig. In november heb ik mijn verjaardag al samen met mijn man gevierd, dus geen feestje vandaag. Het was een lekker rustig dagje. In de ochtend thuis gewerkt en ’s middags kwamen de kinderen uit school en hebben we gezellig spelletjes gedaan en een film gekeken. Tristan had nog een mooie tekening voor mij gemaakt en ’s avonds werd ik toch nog verrast met een mooi cadeau van mijn man. Een prachtig setje van de Hunkemöller! Ik blij, hij ook blij!

De prachtige tekening voor mijn verjaardag van Tristan

De prachtige tekening voor mijn verjaardag van Tristan

Mooi cadeau van mijn lieve man!

Mooi cadeau van mijn lieve man!

Ook kregen we woensdag te horen dat Tristan na de kerstvakantie naar een andere groep gaat. Op zijn school zijn er twee kleuterklassen. Dit zijn combi klassen van groep 1 en groep 2 kinderen. Aangezien deze klassen erg vol raken starten ze na de kerstvakantie een nieuwe groep waar alleen kinderen van groep 2 in komen te zitten. Ze hebben dus een aantal groep 2 kinderen uit de huidige groepen 1/2 gehaald en deze samen geplaatst in de nieuwe groep 2. Dat houdt ook in dat Tristan dus een nieuwe juf krijgt. Daar was hij wel even verdrietig om. Wij zullen ook wel even moeten wennen aan de nieuwe juf. De huidige juf van Tristan doet zulk goed werk en is ontzettend begaan met Tristan in verband met zijn autismespectrumstoornis. Wij hopen maar dat er een goede overdracht komt en anders vragen we wel even een gesprek aan.

Donderdag: Blazersklas

Kevin zit op school in de Blazersklas. Halverwege groep 6 beginnen ze ermee. Alle kinderen mogen verschillende blaasinstrumenten uitproberen en vervolgens drie voorkeuren opgeven. Eén van deze voorkeuren krijgen ze dan en vervolgens hebben ze tot en met groep 8 muziekles op hun blaasinstrument. Kevin heeft de klarinet gekregen. Best een lastig instrument om te bespelen. Hieronder een beschrijving van de klarinet:

De klarinet bestaat uit een cilindrische holle pijp met gaten waarvan sommige met de vingers worden afgedekt en andere met een klep. De gaten die met de vingers worden afgedekt hebben vaak een ring (bril). Daarmee worden kleppen bediend die gaten die buiten het bereik van de vingers liggen afdekken. Het uiteinde loopt uit in een trechter die klankbeker wordt genoemd.

De eigenlijke geluidsproductie vindt plaats in het mondstuk. De klarinettist zet zijn boventanden op het mondstuk en zijn onderlip tegen het riet dat tegen het mondstuk aan gebonden of geklemd is. Door lucht tussen het mondstuk en het riet door te blazen gaat het riet trillen. De lipspanning bepaalt hoeveel vrijheid het riet krijgt om te trillen. Dit heeft invloed op de toonhoogte en de klankkleur. De trilling van het riet zet de lucht in de klarinet in beweging, waardoor er geluid gemaakt wordt.

bron

De klarinet

De klarinet

Hij heeft nu totaal zo’n 7 maanden les gehad. Eén keer in de week krijgen ze op school les en daarnaast oefent hij soms ook thuis. Hij kan al goed de noten lezen en kleine stukjes muziek spelen.

Donderdagmiddag gaf de hele klas een kort concert in de hal van de school. Allemaal verschillende blaasinstrumenten bij elkaar en dan maar netjes en gelijk een muziekstuk uitvoeren. Natuurlijk ging er bij Kevin weer wat mis. Hij kreeg opeens geen geluid meer uit zijn klarinet. Tijdens het spelen liep hij wel tien keer naar de begeleider die aan de zijkant stond. Het bleek dat hij zijn klarinet eerder op de dag had laten stuiteren en nu zat er iets niet helemaal goed. Gelukkig kon de begeleider het oplossen en kon Kevin na een tijdje wel weer meespelen. Het klonk eigenlijk heel aardig! Soms nog hier en daar een valse noot, maar verder hebben ze het echt goed gedaan! Erg leuk om te zien dat alle kinderen zo veel vooruitgang boeken!

Vrijdag

Vandaag weer wat vooruit gewerkt voor Moods Lifestyle. Er was een flinke herfststorm gaande. Tristan vond het prachtig die harde wind toen we naar school liepen! ’s Middags de kinderen weer van school gehaald. Tristan nam gezellig een vriendje mee naar huis om samen te spelen. Kevin moest snel dooreten, want hij moest ’s middags weer wat eerder op school zijn om te oefenen voor het GIG kinderkoor.

GIG is een jaarlijks terugkerende benefietshow voor stichting Hospice Bardo en stichting Adamas Inloophuis voor kankerpatiënten in samenwerking met het Spaarne ziekenhuis. Talenten tussen 12 en 25 jaar tonen niet alleen hun veelzijdige talent, maar zetten zich ook bewust in voor de zieke en stervende medemens in hun nabije omgeving. Alle Haarlemmermeerse middelbare scholen zijn ook betrokken bij GIG. Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 kunnen hier aan mee doen. Er zijn jaarlijks zes prijzen te winnen om kunst bij de Haarlemmermeerse jeugd te ontplooien. De top drie GIG prijzen 2014 en de top drie GIG kinderkoorprijzen 2014. Alle opbrengsten van individuele donaties en de toegangskaarten gaat zonder aftrek van kosten naar de goede doelen.

Kevin wilde hier graag aan meedoen en heeft zich dus opgegeven voor het GIG Kinderkoor. Samen met een aantal schoolgenootjes bereiden ze een stuk voor met zang en dans. Volgende week zaterdag hebben ze dan een optreden in het theater (Schouwburg de Meerse in Hoofddorp). Vorig jaar heeft zijn school de eerste prijs behaald en hopelijk lukt het dit jaar om deze titel te verdedigen!

 

Dit was het overzicht van afgelopen week. Jullie zijn weer helemaal op de hoogte!

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.