Moods Lifestyle
La Roque Saint Christophe
Travel

La Roque Saint Christophe

Afgelopen voorjaar waren we twee weken op vakantie in de Dordogne. We verbleven in een mooie safaritent op een camping net buiten het kleine dorp Les Eyzies de Tayac. Deze omgeving staat vooral bekend om de rotswoningen en de Cro-Magnon mensen. Op minder dan een half uur rijden vind je rondom Les Eyzies de Tayac diverse bezienswaardigheden die te maken hebben met de Cro-Magnon mensen en er zijn verschillende voormalige rotswoningen te bezichtigen.

La Roque Saint Christophe

Wij bezochten onder meer La Roque Saint-Christophe, één van de meest bezochte bezienswaardigheden in deze omgeving. Vlakbij Peyzac-le-Moustier ligt deze enorme rotspartij niet ver van de Vézère rivier. Vanaf de rots heb je een prachtig zicht op het dal. De rotsmuur is ongeveer één kilometer lang en 80 meter hoog. De schuilplaatsen in de rots zijn ontstaan door onder meer erosie meer dan 60 miljoen jaar geleden en door de inwerking van vorst op het kalksteen.

La Roque Saint Christophe

La Roque Saint Christophe

La Roque Saint Christophe

La Roque Saint Christophe

La Roque Saint Christophe

Ze hebben ontdekt dat er 55.000 jaar geleden al mensen in de rotsen hebben gewoond. Er is zelfs een skelet gevonden van ongeveer 40.000 jaar oud. In de 16e eeuw werd deze rots als laatste bewoond. Tegenwoordig kun je er als toerist zien hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd. Je ziet onder andere een middeleeuwse werkplaats, een smederij, wapenzaal en de oude keuken.In de zomer zijn er rondleidingen waarbij een gids je alles uitlegt over het vroegere leven op deze rots. Je kunt ook zelf op ontdekking gaan met een folder waarin de verschillende bezienswaardigheden staan vermeld en waarin uitleg wordt gegeven.

Een erg leuk en interessant uitje als je op vakantie bent in de Dordogne. Ook kinderen zullen dit een leuke bezienswaardigheid vinden waar ze veel kunnen leren en ontdekken!

Voor meer informatie over La Roque Saint Christophe kun je terecht op deze website.

Zijn jullie wel eens bij La Roque Saint Christophe geweest?

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Marijke
    26 december 2015 at 10:50

    Ziet er leuk uit! Hopelijk geraken we nog eens in de Dordogne, want die regio is ontzettend mooi!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.