Moods Lifestyle
Kinderen en mobiele telefoons
Persoonlijk

Kinderen en mobiele telefoons

Mama, de hele klas heeft een telefoon, behalve ik. Mag ik ook een mobiel?” Daar was hij dan. De vraag. Mijn oudste zoon zit nu in groep 8 en hij wilt nu toch wel heel graag een mobiele telefoon. Steeds vaker zie ik kinderen al op jonge leeftijd met een telefoon lopen. Ik heb laatst ergens gelezen dat een kwart van de 8-jarigen al een mobiele telefoon heeft! Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat je je kind van acht jaar oud al een mobiel geeft. Ik vind dat zelf echt veel te jong. Waarvoor zou je als achtjarige al een mobiel nodig hebben?

Mijn zoon heeft de afgelopen jaren eigenlijk nog nooit gevraagd naar een mobiele telefoon. Er zijn kinderen in zijn klas die al veel langer een telefoon hebben, maar mijn kind vond het nooit zo interessant. Tot nu. Hij zit nu in groep 8 en vertelde laatst dat ze met een les op het digi-bord bezig waren waarbij iedereen zijn of haar mobiel erbij mocht pakken van de juf. De kinderen die geen mobiel hadden mochten een Ipad lenen van school. 

Kinderen en mobiele telefoons,

Voor het eerst vroeg onze zoon aan ons of hij een mobiel mocht hebben, want alle kinderen in zijn klas hebben er ook één. Nu hebben wij altijd in gedachten gehad om hem een mobiel te geven zodra hij de overstap maakt naar de middelbare school. Dan is een mobiele telefoon gewoon handig. Mocht er wat zijn of hij wilt na school nog ergens naartoe met vrienden dan kan hij altijd bellen. Het lijkt ons alleen ook wel verstandig om hem al iets eerder een mobiel te geven, zodat hij vast kan wennen hoe hij met een telefoon omgaat.

Waarschijnlijk gaan we ergens in januari eens rondkijken naar een geschikte telefoon. Of misschien wel iets eerder rond kerst. We hebben zelf nog een paar oude telefoons liggen waar hij in het begin gebruik van kan maken. Lekker simpel met een prepaid abonnement, zodat we niet verrast worden met hoge kosten door het overschrijden van een internetbundel. Ik ben wel benieuwd hoe hij straks omgaat met zijn telefoon. Doordat hij ADHD heeft is hij nogal een chaoot en is vaak spullen kwijt of vergeet dingen. Als hij straks maar wel zijn telefoon goed in de gaten houdt! Ik wil ook niet dat hij de hele dag op zijn kamer met zijn telefoon bezig is, dus we zullen wel een paar regels instellen voor het gebruik van een mobiel.

Hebben jullie kinderen al een mobiele telefoon? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.