Moods Lifestyle
kaketoes
Travel

Picture Story: Kaketoes in Exmouth

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Een hele familie kaketoes gezellig bij elkaar in een palmboom.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt in Exmouth, een plaatsje aan de kust in Western Australia.

Het verhaal achter de foto

Tijdens onze rondreis door Western Australia verbleven we een aantal nachten in Exmouth. Een geweldige omgeving om een paar dagen rond te kijken. Het is de toegangspoort tot het Cape Range National Park waar ik al eerder een artikel over schreef. Een echte aanrader met prachtige natuur, verlaten stranden en een kristalheldere zee!

We verbleven op een mooie camping met goede faciliteiten. We kwamen in de middag aan en na het parkeren van onze camper op onze camperplek liepen we naar het kleine centrum van Exmouth. Dit was op een paar minuten loopafstand, dus prima te doen. Opeens hoorden we een hoop kabaal boven ons. We keken omhoog en overal waar we keken zagen we kaketoes! In de bomen en op de elektriciteitskabels waren deze prachtige vogels hun kunstjes aan het vertonen. De kaketoes op de elektriciteitskabels waren salto’s aan het maken om de kabel heen en de één schreeuwde nog harder dan de ander.

Het was een supergaaf gezicht om deze grote mooie vogels zo in het wild te zien. Nou ja, in het wild. Ze woonden hier gewoon midden Exmouth! We hebben het geweten ook, want elke ochtend rond 05.00 uur vloog er een groep kaketoes over de camping. Luid schreeuwend maakten ze iedereen wakker. Fijn, zo’n natuurlijke wekker! Ze waren ook best brutaal, want af en toe kwam er eentje vlakbij ons campingtafeltje zitten en bedelen om wat lekkers. We hebben dat niet gedaan, want ze moeten natuurlijk lekker zelf op zoek gaan naar voedsel.

Elke keer als we naar het centrum liepen keken we vaak omhoog om te kijken naar deze schitterende vogels. Vooral onze zoon Kevin vond het geweldig om zoveel grote kaketoes bij elkaar te zien.

Heb jij wel eens kaketoes in het wild gezien?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jessica
  22 februari 2016 at 20:26

  Wauw lijkt me inderdaad te gek om te zien! Ik zie nu allemaal op hol geslagen kaketoes salto’s maken haha. Leuke foto en wat grappig dat de vogels exact dezelfde kleur hebben als de verwelkte palmbladeren!

 • Reply
  Mariska
  8 februari 2016 at 08:52

  Lijkt me toch best wel gaaf om kaketoes in het echt te zien! Best wel stoere foto 😀

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.