Moods Lifestyle
Roc de Cazelle
Travel

Grottes du Roc de Cazelle

Terug in de tijd

Tijdens onze vakantie in de Dordogne wisten we niet welke bezienswaardigheid we als eerste moesten bezoeken. Er zijn zoveel mogelijkheden! Bij de receptie van de camping waar we verbleven hebben we wat folders over de omgeving meegenomen. Grottes du Roc de Cazelle sprak ons gelijk erg gaan. Ook voor de jongens leek ons dit een leuke eerste kennismaking met de prehistorie en de rotswoningen.

Roc de Cazelle

Leer meer over hoe de mensen vroeger in de grotten leefden.

Interessant voor jong en oud

Roc de Cazelle is één van de leukste uitjes voor gezinnen met kinderen. Het ligt in de Vézère vallei tussen tal van andere bezienswaardigheden. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig, maar in de zomer kan het enorm druk zijn, dus dan is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te komen. Roc de Cazelle is bekend omdat hier sinds de prehistorie mensen in de rotsen hebben gewoond. De laatste mensen verlieten hier pas in 1966 de rotswoning! Het laatste woonhuis in de grot is achtergelaten zoals het in die tijd was.

Vanaf de parkeerplaats heb je al een goed uitzicht op de grote rots. Je ziet, voornamelijk vierkante, vormen uitgehakt in de rots waar vroeger houten balken hebben gezeten. Als je de weg oversteekt (kijk uit met kinderen, want auto’s rijden hier best hard!) dan kom je bij de entree waar je de toegangskaartjes kunt kopen. Je krijgt er een plattegrond bij en via het welbekende souvenirwinkeltje kom je bij het begin van het wandelpad.

Mooie wandeling

Via het wandelpad loop je langs (en door) de rotswand. Je komt langs verschillende rotswoningen en ziet hoe onze voorouders vroeger geleefd hebben in de prehistorie, de middeleeuwen en zelfs tot aan 1966. Met poppen en opgezette dieren zijn diverse taferelen nagebootst. Vooral tijdens het eerste gedeelte van het wandelpad kun je veel verschillende dieren ontdekken. Ze staan verspreid tussen het groen en de rotsen.

Je loopt verder langs de rotsen, grotten en je ziet ook enorm veel gereedschappen en wapens die hier lang geleden zijn gevonden. Langs het pad geven borden uitleg wat je ziet en hoe de grotwoningen vroeger werden bewoond. Aan het eind kun je kiezen voor een extra rondje langs een pad met veel groen waar ook een watermolen is gebouwd en er staan beelden van een wolharige neushoorn en een mammoet met baby.

Roc de Cazelle

Wandelen langs de rotsen.

Roc de Cazelle

Rotswoning met uitzicht over het dal.

Roc de Cazelle

De laatste mensen verlieten deze woning in 1966.

Roc de Cazelle

Oude gereedschappen.

Roc de Cazelle

Het is een leuk uitje, vooral als je met kinderen bent. Onze jongens vonden dit echt geweldig. Heel bijzonder om te zien hoe de mensen vroeger geleefd hebben tussen die rotsen. Wil je meer informatie over Roc de Cazelle dan kun je kijken op deze website. Hier vind je ook de toegangsprijzen.

Ken jij Roc de Cazelle al?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Marijke
    9 juni 2015 at 15:29

    Oooh ziet er heel leuk uit! Ik denk ook dat Jeroen er hele mooie foto’s kan trekken. Dat moet ik onthouden!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.