Moods Lifestyle
Geen groene vingers
Persoonlijk

Wist je dat ik geen groene vingers heb?

Onze tuin

Ik kom wel eens bij familie of vrienden op visite en dan kijk ik mijn ogen uit in hun tuin. Prachtige groene planten en de meest kleurrijke bloemen. Bij mij thuis kijk ik vanaf de eerste verdieping zo de tuin in van mijn buren. In die tuin zitten volgens mij heel wat uurtjes werk. Mooi aangelegde vijver, veel verschillende groene planten en schitterende bloemen. Het staat altijd mooi in bloei. Tsja, onze eigen tuin is niet veel bijzonders. Ik hou van de natuur en ik hou heel veel van planten en bloemen. Het probleem is alleen dat ik totaal niet goed ben in het verzorgen van planten! Ik heb gewoon geen groene vingers.

geen groene vingers

Alleen dit kleine plantje laat zijn bloemetjes zien (wat is dit eigenlijk, onkruid?)

Geen groene vingers

Er zijn maar weinig planten die het bij ons goed blijven doen. Dat zijn dan ook gelijk de planten die vrijwel geen verzorging nodig hebben. Ik weet niet wat het is, maar elke keer als ik een mooie frisse plant cadeau krijg dan is het na een paar weken (of soms zelfs een paar dagen!) niets meer. De prachtige groene blaadjes hebben dan plaats gemaakt voor zielige dode bruine blaadjes en takjes. Zonde! En ja, ze krijgen heus wel water, maar misschien een beetje te veel. Of te weinig. Dat kan ook. En de planten in de voortuin worden aangevallen door kwaadaardige naaktslakken. Zodra het heeft geregend komen er in onze voortuin (en de rest van de straat) tientallen naaktslakken tevoorschijn. Die beesten eten alle planten op. En ik maar schreeuwen: “Wegwezen, ga naar huis, naaktslakken!” Oh nee, dat kunnen ze niet, ze hebben geen huis.

geen groene vingers

De naaktslakken zijn dol op onze planten

Tuinieren? Niets voor mij.

Tuinieren is niet voor mij weggelegd. We hebben een grasveld in de tuin en dat doet het gelukkig aardig. Er staat een boompje waar elk jaar mooie rode besjes in groeien en we hebben een paar wintervaste planten die het ook goed doen. Oh en de olijfboom staat gelukkig ook mooi te wezen. Het is vooral groen in de tuin. Planten met kleurrijke bloemen hebben het bij ons niet zo naar hun zin.

geen groene vingers

Hoera! Het gras doet het wel goed (en ja, het is weer tijd om te maaien)

We lopen wel eens door het tuincentrum en daar zien we de meest prachtige planten en bloemen. Als ik langs loop dan zie ik ze bijna al denken. “Nee, koop mij alsjeblieft niet”. De schoonheid is er gauw vanaf in onze tuin. Tegenwoordig heb je in veel tuincentra ook woonaccessoires. Ik kom dus eerder thuis met iets voor in huis dan voor in de tuin! Binnen in huis hebben we trouwens ook helemaal geen planten.

Dus een tip voor familie en vrienden: geef ons geen planten , want dat is eeuwig zonde! Of het moet een nep plant zijn natuurlijk. Daar kan ik zelfs voor zorgen!

Zijn er nog meer mensen die geen groene vingers hebben? 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Dinja
  11 september 2015 at 22:26

  Ik heb ook niet zulke groene vingers! Het is een wonder dat er een paar planten blijven leven op ons balkon. En binnen hebben we 1 grote kamerplant staan en voor de rest allemaal miniatuur vetplantjes. Die hebben niet veel zorg en aandacht nodig en blijven lang leven 😉

  • Reply
   Patricia
   11 september 2015 at 23:00

   Oh fijn, ben ik niet alleen, haha! Vetplantjes zijn ook wel heel leuK! En handig, die zouden het bij mij ook wel overleven denk ik 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.