Moods Lifestyle
Fosseheimen
Travel

Fosseheimen in Noorwegen

In Noorwegen heb je spectaculaire natuur. Het landschap is erg afwisselend met voor ieder wat wils. Fjorden, bergen, hoogvlaktes, meren, toendra’s en bossen om maar een paar eigenschappen van het landschap te noemen. In het hele land zijn wandelingen van verschillende gradaties uitgezet. Eén van die wandelingen is het twintig kilometer lange pad in Fosseheimen.

Fosseheimen

Fosseheimen is een beschermd natuurgebied in het gebied Sunnfjord in de provincie Sogn og Fjordane. Het staat bekend om de bergen, bossen, meren, rivieren, bruisende stroomversnellingen en watervallen. Het hele gebied heeft ongeveer vijftig watervallen. De Gaularfjell, een toeristische route, loopt door het gebied en er zijn een aantal overnachtingsmogelijkheden in deze schitterende omgeving.

Fosseheimen

Het prachtige landschap van Fosseheimen.

Fossestien

In Fosseheimen ligt ook Fossestien. Dit is een gemakkelijk wandelpad over smalle bospaadjes en sommige gedeeltes gaan over houten vlonders. Het is ook uitstekend te doen met kinderen. Er zijn lichte stijgingen en dalingen en je loopt de hele afstand in een prachtige groene omgeving met veel water.

Fosseheimen

Een wegwijzer langs het wandelpad.

Fosseheimen

Wandelen over houten vlonders.

Het wandelpad is ongeveer twintig kilometer lang en je kijkt je ogen uit in het adembenemend mooi landschap. Langs het pad groeien verschillende groene planten en wij zagen ook veel paddenstoelen (in juli!). Stroomversnellingen en watervallen zul je ook tegenkomen. Fossestien is Noors voor watervallenpad. Het wandelpad loopt van Gaularfjellet, een spannende bergweg met veel haarspeldbochten, tot aan Viksdalen. Tussen deze twee plaatsen loop ook autoweg nummer 13. Het is mogelijk om je wandeling op verschillende punten te beginnen. Je hoeft dus niet de hele twintig kilometer te lopen. Bij de meeste accommodaties langs deze route kun je je laten afzetten ergens op een punt bij het wandelpad en vanaf daar weer teruglopen naar de accommodatie.

Fosseheimen

De brug bij Likholefossen.

Fosseheimen

Even genieten van deze prachtige omgeving!

Fosseheimen

Paddenstoelen midden in de maand juli!

Een herkenbaar punt langs de Fossestien is de Likholefossen. Op dit punt is ook een parkeerplaats en een kort wandelpad loopt naar de brug over de waterval. Aan de andere kant van deze brug kun je ook een stuk het wandelpad oplopen.

Ken jij Fosseheimen en het wandelpad Fossestien al?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Marijke
  15 oktober 2015 at 10:24

  Wauw, ik was al onder de indruk van je IG foto, maar dit is nog indrukwekkender. Wat een mooie uitzichten zijn er daar. Ik moet dringend terug voor een avontuurlijke reis door Noorwegen (maar dan niet meer in de winter) 😉

  • Reply
   Patricia
   20 oktober 2015 at 09:10

   Jaa, je moet zeker een keer terug naar Noorwegen. Het is er prachtig! Je moet ook niet te vroeg in het voorjaar of te laat in het najaar gaan, want dan heb je kans dat veel bergwegen afgesloten zijn door de sneeuw. Zo van juni t/m september zijn mooie maanden om te reizen. De temperatuur verschilt heel erg. Wij hebben in de zomer een keer een week regen gehad en 3 graden op een bergweg en in het voorjaar hebben we een keer prachtig weer gehad met 20 graden en een zonnetje! Maar het maakt niet uit wat voor weer het is, want Noorwegen blijft een indrukwekkend land!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.