Moods Lifestyle
Persoonlijk

Even voorstellen!

Tadaa! Hier is ie dan!

Tromgeroffel…Mijn allereerste echte blogpost!

Om jullie eerst een beetje kennis te laten maken met mij zal ik mijzelf in deze eerste blogpost aan jullie voorstellen.  Op de pagina Over kunnen jullie al een klein stukje lezen over mijn persoontje. Ik ben dus Patricia, getrouwd met Raymond en moeder van twee jongens, Kevin (10 jaar) en Tristan (6 jaar).

Al vanaf dat ik vier jaar was wilde ik iets gaan doen met reizen/toerisme. Na de basisschool en de middelbare school heb ik dan ook een opleiding in het toerisme gedaan. Daarna ben ik begonnen met werken op Schiphol als grondstewardess. Na een tijdje ben ik hiermee gestopt in verband met de ongunstige werktijden. Niet lang daarna kwam ik terecht bij een reisorganisatie gespecialiseerd in Scandinavië, Groot-Brittannië en Ierland. Hier heb ik acht jaar gewerkt en bij dit bedrijf is ook mijn liefde voor Noorwegen opgebloeid! Zowel door de verschillende studiereizen die ik heb mogen maken als onze eigen vakanties naar dit prachtige land.  Na acht jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik bij een andere reisorganisatie aan de slag gegaan waar reizen aangeboden worden naar alle uithoeken van de wereld. Hier heb ik ook een aantal mooie studiereizen mogen maken naar onder meer Thailand, Sumatra (Indonesië) en Maleisisch Borneo. Ook heb ik samen met Raymond (en later ook met de kinderen) mooie verre reizen gemaakt naar Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en Amerika. Ook Europa heeft veel mooie plekjes! Tijdens onze laatste vakantie hebben we Le Marche in Italië ontdekt. Dit is gelijk één van onze favoriete bestemmingen geworden!

Baan opgezegd!

Eind augustus heb ik mijn baan opgezegd en vanaf 1 november werk ik dan voor het eerst sinds hele lange tijd niet meer in het toerisme. Reizen zal echter altijd een speciaal plekje in mijn hart behouden en daardoor zullen er op dit blog ook veel artikelen verschijnen over verschillende mooie plekjes op deze wereldbol!

De reden dat ik ga stoppen met werken in loondienst is voornamelijk voor mijn twee lieve jongens. Kevin, onze oudste van 10, is na veel onderzoeken gediagnosticeerd met ADHD toen hij 6 jaar was. We hadden zelf al wel een vermoeden, maar pas toen hij in groep 3 zat en het niet goed ging op school hebben we hem laten onderzoeken. Hij slikt ook medicijnen hiervoor, zodat hij zich op school beter kan concentreren. Dit kan wel eens per dag verschillen. Zijn concentratie is nog steeds niet optimaal, hij wordt door van alles en nog wat afgeleid in de klas. Vogeltje dat buiten zingt, takjes van een boom die heen en weer waaien, iemand die met zijn voet zit te tikken op de grond etc. Hij is een enorme chaoot en heeft goede begeleiding nodig bij het plannen van zijn huiswerk. Nog twee jaar en hij gaat naar de middelbare school. Ik moet er nu nog even niet aan denken, maar ik ben blij dat ik er straks elke dag voor hem ben en voor hem klaar sta als hij uit school komt. Ik hoop ook dat hij in de toekomst het gebruik van medicatie kan afbouwen.

Onze jongste van 6, Tristan, heeft een stoornis in het autismespectrum. Mensen die hem niet zo vaak zien zouden misschien zeggen dat er niets aan de hand is met hem. Dat is anders als je 24 uur per dag met hem samen bent. Hij heeft erg veel behoefte aan duidelijkheid vooraf, rust en regelmaat. Complete dagschema’s vindt hij erg fijn, want dan weet hij vooraf wat er gaat gebeuren. Er hoeft maar een klein dingetje te gebeuren wat niet volgens zijn denkwijze gaat of hij krijgt een driftbui/woedeaanval of een hele verdrietige huilbui. Als hij uiteindelijk weer uit zo’n huilbui komt en je vraagt waarom hij zich zo voelt dan weet hij eigenlijk al niet meer waarom hij zo verdrietig is.  Gelukkig hebben we sinds een tijdje hulp. Hij gaat één à twee keer per week naar Kids at Home, een organisatie die hulp biedt aan kinderen met bijvoorbeeld ADHD, autisme, PDD-NOS enz. Hier leert hij onder meer om beter om te gaan met zijn emoties.  Ze werken met persoonlijke leerdoelen en daarnaast doen ze op de clubs (zoals ze het noemen voor de kinderen) leuke en creatieve dingen. Tristan vindt het tot nu toe leuk om naar de club te gaan. Ook voor Tristan merken we dat het voor hem heel belangrijk is dat er veel regelmaat is.  Ik kan er nu elke dag uit school voor hem zijn. Dat is fijn voor hem. Het geeft hem structuur en een gevoel van veiligheid.

Eigen bedijfje

Naast de zorg voor mijn kinderen kan ik ook meer tijd gaan besteden aan mijn eigen bedrijfje. Sinds een jaar ben ik eigenaar van Moods Album Design. Ik maak digitale fotoalbums voor mensen die er zelf geen tijd voor hebben, geen creatieve ideeën hebben of gewoon niet zo handig zijn met een computer. Ik heb inmiddels diverse opdrachten gehad en ik vind het ontzettend leuk om te doen. Daarnaast volg ik ook nog een cursus voor Grafisch Vormgever.

Ik stop dus wel met werken in loondienst, maar ik zal me echt niet gaan vervelen! Er is genoeg te doen, waaronder deze nieuwe uitdaging. Schrijven voor mijn blog!Ik heb schrijven (en fotograferen) altijd leuk gevonden en nu kan ik dit mooi combineren met mijn eigen blog.

Nu weten jullie iets meer over mij. Op dit blog zullen vooral veel artikelen verschijnen over reizen (ondersteund met veel foto’s!) en persoonlijke verhalen over hoe het eraan toe gaat in ons gezin. Afgewisseld met af en toe een artikel over lekker eten, films, muziek, boeken, mode, beauty en zo nu en dan een inspirerende quote! Ik wens jullie veel lees- en kijkplezier op mijn blog!

Liefs, PatriciaPatricia4

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Linda
  3 november 2014 at 16:38

  Leuk dat je bent gaan bloggen, best wel een stap om zo je baan op te zeggen om er voor je kinderen te zijn. Hopelijk komt je bedrijfje goed van de grond. Ik ga je zeker volgen!

  • Reply
   Patricia
   3 november 2014 at 16:43

   Dank je wel Linda! Inderdaad best een grote stap, maar het is het beste voor mijn gezin. Ik ben dankbaar dat ik dit kan doen voor ze!

 • Reply
  Marcel Stroo
  31 oktober 2014 at 07:01

  Heel veel succes met je blog, ik blijf je zeker volgen/lezen!

  • Reply
   Patricia
   31 oktober 2014 at 18:36

   Dank je wel Marcel!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.