Moods Lifestyle
Travel

Moodspiration #11: Ethiopië, IJsland per boot en reisfotografie!

Moodspiration #11

Deze week aandacht voor Ethiopië, per boot naar IJsland via de Faerøer eilanden en de prachtige foto’s van reisfotograaf Ken Kaminesky. Be inspired!

Ethiopië

Ethiopië is misschien niet een land waar je zo snel aan denkt om op vakantie te gaan. Toch is Ethiopië een hele bijzondere bestemming met indrukwekkende landschappen en een vriendelijke bevolking. De hoofdstad van het land is Addis Abeba en deze stad ligt 2400 meter boven zeespiegel.

Het noorden van het land is bergachtig en het zuiden heeft groene heuvels en een savannelandschap. Een aantal bezienswaardigheden in dit land zijn onder meer:

 • het oude koninkrijk Axum
 • het mooie Tana meer waar je een boottocht kunt maken naar één van de kerken op de eilanden in het meer
 • het spectaculaire Simien gebergte met de hoogste berg van Ethiopië, Ras Dashen (4550 meter)
 • de mysterieuze rotskerken van Lalibela
 • de kastelen en ruïnes van Gondar, de eerste hoofdstad van het Ethiopische Rijk.
 • bezoek Arba Minch, de grootste stad in het zuiden van Ethiopië met een prachtig uitzicht over de omgeving
 • boottocht over het Chamo meer met zijn vele krokodillen, nijlpaarden en vogels

Er zijn meerdere reisorganisaties die reizen naar Ethiopië aanbieden, veelal in groepsverband. Kijk maar eens op de websites van FOX, Djoser en Baobab.

Naar IJsland per boot

De meeste reizigers die naar IJsland gaan nemen het vliegtuig en huren bij aankomst een auto. Heb je wat langer de tijd kan het ook een optie zijn om de overtocht te nemen vanaf Denemarken. De maatschappij Smyril Line verzorgt deze overtochten van eind maart tot en met eind oktober. Je kunt je eigen auto meenemen en je reist dan vanaf het noorden van Denemarken (Hirtshals) via Tórshavn op de Faerøer eilanden naar Seydisfjordur aan de oostkust van IJsland.

Je kunt de overtocht ook onderbreken en een paar dagen verblijven op de bijzondere en afgelegen Faerøer eilanden. Deze kleine groene eilanden bestaan uit fjorden, bergtoppen, meren en kloven. Er is hier geen vervuiling op de eilanden, dus de lucht is heerlijk schoon. Op de eilanden komen wel 300 verschillende vogelsoorten voor.

Na een paar dagen vervolg je je reis weer verder naar IJsland. De boot komt aan in de oostelijke kustplaats Seydisfjordur en vanaf hier kun je je rondreis door IJsland beginnen.

De overtocht is een fijn alternatief voor als je niet wilt vliegen. Je dient wel wat extra tijd in te plannen, de tocht van Denemarken naar IJsland neem ongeveer 47 uur in beslag!

Reisfotografie van Ken Kaminesky

Hebben jullie de prachtige foto’s van fotograaf Ken Kaminesky wel eens gezien? Ken is een lifestyle & travel fotograaf en reist regelmatig de hele wereld over om indrukwekkende plaatjes te schieten. Zijn beelden worden regelmatig gepubliceerd in vele bekende bladen waaronder de National Geographic, Forbes en The New York Times.

Neem maar eens een kijkje op zijn website en geniet van zijn prachtige foto’s!

Wie van jullie kent Ethiopië al als vakantieland? Zouden jullie wel eens per boot willen reizen naar IJsland of gaan jullie toch liever met het vliegtuig?

Liefs, Patricia

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.