Moods Lifestyle
ervaring met TypeTopia
Persoonlijk

Ervaring met TypeTopia. Red de planeet!

Onze ervaring met TypeTopia

Kevin is inmiddels twee weken bezig met een typecursus. Hij wilde dit zelf enorm graag. Na het bezoeken van verschillende open dagen van middelbare scholen hebben we gemerkt dat ze daar veel werken op een computer. Het lijkt ons best handig als hij voor die tijd leert om blind te typen. Kevin kwam er zelf mee, hij wilt het graag leren. We hebben verschillende typecursussen bekeken en volgens diverse reviews zou de cursus van TypeTopia een prima optie zijn. Hieronder beschrijf ik onze ervaring met TypeTopia.

ervaring met TypeTopia

Kevin begint elke dag enthousiast aan de cursus!

Opzet

TypeTopia is voor kinderen een spannende typecursus. TypeTopia is een planeet die in gevaar is. Het kind moet goed leren blind typen om de planeet te redden. De oefeningen leveren punten op (Type Topians) en brengen het kind steeds dichter bij het redden van de planeet. Naast de standaard oefeningen zijn er ook leuke spelletjes waarbij je zo snel mogelijk verschillende letters moet intypen. Zo kun je meteorieten vernietigen of geheime deuren in een doolhof openen. Indien het kind problemen heeft met een bepaalde letter of letters omdraait dan past het systeem automatisch de oefeningen hierop aan, zodat er extra wordt getraind op deze letters.

ervaring met TypeTopia

De standaard typeoefeningen om de verschillende letters aan te leren.

Elke keer na een dagoefening gemaakt te hebben ontvangt het kind een e-mail van het “Hoofdkantoor van TypeTopia” met complimenten en eventuele tips voor de volgende oefening. Dit werkt erg motiverend. Daarnaast krijg je per post ook een map thuisgestuurd met daarin leuke stickers, een deurhanger (“niet storen!”) en een handig kartonnen dashboard dat je over het toetsenbord zet, zodat het kind niet stiekem kan spieken.

In vijf weken worden alle letters aangeleerd. Daarna gaat het vooral om de vaardigheidstraining. TypeTopia geeft zelf aan dat door het volgen van deze training het kind het blind typen nooit meer zal verleren en zelfs na afsluiting van de cursus de typesnelheid blijft ontwikkelen.

ervaring met TypeTopia

Zo snel mogelijk de woorden intypen.

Lengte van de cursus

De cursus bestaat uit 20 modules. Elke module heeft vijf dagopdrachten. Een dagopdracht duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Als je vijf opdrachten per week doet dan kan de cursus binnen 20 weken worden afgerond. Kevin doet elke dag als hij uit school komt een dagopdracht. In het weekend doet hij verder geen opdrachten. Het is ook mogelijk om nog extra oefeningen te doen met de letters die je tot dan toe hebt geleerd. Dit is vooral handig als het kind sommige letters nog wel eens met elkaar verwisseld.

ervaring met TypeTopia

Vernietig de meteorieten door de letter zo snel mogelijk in te typen.

ervaring met TypeTopia

Typ de codes in om de deuren in het doolhof te openen.

Controle

Elke module wordt afgesloten met een rapportage. Je kunt hierin precies nagaan wat de resultaten zijn, wat de snelheid is en hoe de nauwkeurigheid is. Ook zie je verschillende grafieken die de voortgang laten zien. Het is vooral belangrijk om eerst alle letters blind te kunnen vinden op het toetsenbord. De snelheid komt daarna pas.

ervaring met TypeTopia

Er worden ook tips gegeven over je houding.

Diploma

De cursus wordt afgesloten met een diploma. In module 18 komen er drie proefexamens beschikbaar. Hiermee kan het kind vast oefenen hoe het examen werkt. Na het afronden van module 20 kun je dan het officiële examen doen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden. Het diploma krijg je per post opgestuurd.

ervaring met TypeTopia

Spaar punten door de oefeningen zo goed mogelijk te voltooien. Hoe meer punten je spaart hoe meer leuke type-games je kunt spelen.

Kosten

De normale prijs voor deze cursus is € 159.-. Er is momenteel een korting tot en met eind februari en de prijs is hierdoor op dit moment € 139.-. Wil je in termijnen betalen dan betaal je zes maanden lang € 24.-. Doet je kind er langer over dan zes maanden dan betaal je geen extra kosten. Je hebt een jaar de tijd om de cursus af te ronden. Je kunt de cursus 14 dagen op proef uitproberen. Interesse in deze cursus of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van TypeTopia. Er is trouwens ook een volwassene versie beschikbaar!

ervaring met TypeTopia

Bij het aanleren van een nieuwe letter wordt duidelijk aangegeven met welke vinger je deze aanslaat en wat de stand van je pols/hand moet zijn.

Ik zal in de toekomst, naarmate Kevin verder komt met de cursus, af en toe een update geven om te laten weten hoe het gaat met de vooruitgang.

Wil jij in de toekomst je kind een typecursus laten volgen of volgt jouw kind op dit moment al een typecursus? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Patricia

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.