Moods Lifestyle
Entreetoets
Persoonlijk

Entreetoets groep 7

Spannende weken voor mijn oudste zoon! Vorige week donderdag zijn ze begonnen met de Entreetoets voor groep 7. Bijna elke dag moest hij twee toetsen maken. In groep 8 is de Cito-toets vanaf dit jaar verplaatst naar later in het jaar waardoor de uitslag van de Cito-toets pas bekend is na inschrijving op de middelbare school. Hierdoor verwachten ze dat de Entreetoets in groep 7 een stuk belangrijker gaat worden.

Doordat Kevin is gediagnosticeerd met ADHD heeft hij op school veel moeite om zijn aandacht erbij te houden. Hij is snel afgeleid en komt daarna ook weer moeilijk op gang. Om hem een beetje voor te bereiden op de Entreetoets hebben we voor de meivakantie via internet (www.kids4cito.nl) een aantal voorbeeldtoetsen gekocht. Totaal 160 vragen  over Taal, Rekenen, Wereldoriëntatie en Studievaardigheden. De kosten hiervoor waren € 9.-. We hebben nu thuis vooraf wat kunnen oefenen. Zo kon hij wennen aan de vraagstelling en een beetje ervaring opdoen.

De afgelopen weken hebben ze elke dag één of twee toetsen gehad. Best pittig! Afgelopen maandagavond klaagde Kevin wel wat over hoofdpijn en misselijkheid. Dinsdagochtend had hij nog steeds een beetje last, maar hij wilde wel naar school. Om 12.00 uur kwam hij toch thuis. De meester had hem naar huis gestuurd. Hij is thuis gelijk zijn bed ingedoken en heeft de rest van de middag geslapen. Waarschijnlijk was hij niet lekker door de spanning en het vele concentreren waar hij zo’n moeite mee heeft.  Hij had zijn toets over studievaardigheden niet af kunnen maken, maar mocht dit woensdagochtend weer inhalen.

Nu is het afwachten. Volgens Kevin ging het allemaal wel goed, maar over een paar weken zullen we het pas echt weten. De antwoorden op de toetsen worden naar Cito gestuurd. Zij kijken alles na en maken een rapportage. Waarschijnlijk krijgen we eind juni de uitslag. Nog even geduld, ik ben sowieso supertrots Kevin!

Liefs Patricia

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.