Moods Lifestyle
Dinopark Meze
Travel

Travel Tip: Dinopark in Mèze, Zuid-Frankrijk

Dinopark in Mèze

In het voorjaar van vorig jaar waren wij op vakantie in het zuiden van Frankrijk. In het begin van de vakantie vonden we een folder van het Musée Parc des Dinosaures, het dinopark in Mèze. De kinderen hebben een week lang lopen stuiteren van opwinding, want ze wilden natuurlijk heel graag naar dit park toe. Kleine jongens en dinosaurussen is natuurlijk een perfecte match!

Dinopark in Mèze

Ligging

Het park is gebouwd op de plek waar ook echte dinosaurusbotten gevonden zijn. Het ligt ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Montpellier en op vijf kilometer afstand van Mèze, niet ver van de bekende Route du Soleil. Het park is ook goed met borden aangegeven.

Het park

In 1996 zijn er door paleontologen diverse ontdekkingen gedaan. Er zijn verschillende botten gevonden en vandaag de dag wordt er nog steeds in en om het park gegraven door paleontologen. Ook zijn er gefossiliseerde dinosauruseieren gevonden. Dit is heel bijzonder, want het komt niet vaak voor dat men deze ontdekt. Het is een soort openluchtmuseum geworden. Voor kinderen is dit echt een geweldig park. In het hele park staan vitrinekasten met dinotanden, dino eieren en botten. Ook staan er verspreid door het park verschillende dinosaurussen welke zijn nagemaakt op ware grootte. Overal staan borden met uitleg over de dino’s.

In het park staan ook veel picknicktafels waar je gebruik van kunt maken (neem een lekkere lunch mee!) en er is een grote zandbak voor kinderen waar ze zelf kunnen zoeken naar dinosaurusbotten. Onder het zand verstopt zijn verschillende botten nagemaakt. De kinderen vonden dit natuurlijk helemaal geweldig. Lekker graven en spelen in het zand. De ouders kunnen ondertussen even bijkomen op één van de vele picknicktafels.

Uiteraard is er ook een winkeltje waar ze heel veel spulletjes verkopen. Altijd fijn voor de kinderen!

Dinopark in Mèze

Kosten

Je kunt dit park eventueel in combinatie bezoeken met het Musée Parc Origine et Evolution De L’homme. Dit is een openluchtmuseum over de evolutie van de mens. Koop je een combinatieticket dan ben je € 16.80 kwijt voor een volwassene en € 13.50 voor kinderen tussen 5 en 11 jaar. Wil je alleen het dinopark bezoeken dan betaal je € 9.80 per volwassene en € 8.30 per kind tussen 5 en 11 jaar. Kinderen van drie en vier betalen nog iets minder en kinderen onder de drie jaar zijn gratis. Wil je meer informatie over dit park? Kijk dan eens op de website van het park!

Mocht je in de buurt zijn en je zoekt een leuk uitje voor kinderen dan is dit een leuke en leerzame aanrader!

Ken jij dit park al?

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.