Moods Lifestyle
Travel

De imperfecte reisfoto Tag

Al een tijdje volg ik de mooie reisverhalen van Marijke (Wanderer’s Blues). De verhalen worden steevast ondersteunt met de meest prachtige foto’s. Net als Marijke probeer ik altijd de allermooiste foto’s uit te zoeken voor bij de artikelen. Wanneer ik op reis ben klik ik ook niet achteloos achter elkaar mooie plaatjes, maar neem ik echt de tijd voor een goede foto.

Zelf zorg ik er natuurlijk ook voor dat ik altijd op mijn best op de foto’s sta. Haar in een staart? Even snel het elastiekje eruit rossen voor de foto. Wallen onder mijn ogen? Dan maar even een zonnebril op. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Spontane foto’s moet men niet van mij maken, want negen van de tien keer sta ik daar op met een gek gezicht of kijk ik heel boos….

Afgelopen week schreef Marijke een geweldige blogpost over die imperfecte foto’s op reis. Ontzettend leuk om te lezen en heel erg herkenbaar! Na heel veel leuke reacties op dit artikel heeft Marijke er een tag van gemaakt, zodat meer reisbloggers eens de leuke fotomissers kunnen laten zien in plaats van alle perfecte plaatjes.

Ook ik werd genomineerd. Slik, dacht ik even. Het is leuk om fotomissers van andere te bekijken, maar van mezelf? Maar goed, ik ben gaan speuren tussen de duizenden foto’s en ik vond het nog best moeilijk om imperfecte foto’s te vinden! Ik ben wat dat betreft toch wel een ijdeltuit en heel veel imperfecte foto’s zijn gelijk na de reizen in de prullenbak beland! Toch zijn er een aantal die prima passen bij de imperfecte reisfoto tag.

Veel kijkplezier (of scroll er gewoon heel snel doorheen!)

Modeflater

Studiereis Borneo 2011 - 6148

Tijdens een studiereis naar Maleisisch Borneo in 2011 werden we uitgenodigd voor een feestavond in een longhouse. Het was enorm warm en we moesten en zouden allemaal een gewaad aan. De meeste setjes waren nog best leuk, maar ik kreeg natuurlijk weer een setje aan met twee totaal verschillende patronen. Daarbij ook een prachtige, van bladeren gevlochten, haaraccessoire. Aan het eind van de avond had ik in mijn voorhoofd mooie afdrukken van het vlechtwerk staan…

Nooit iemand uitlachen

Studiereis NW 2006 - 99

Het is alweer een tijd geleden, maar in 2006 ging ik op studiereis naar Noorwegen. Ik was al vaker in Noorwegen geweest, maar nog nooit eerder in de winter. Eén van de activiteiten was uiteraard skieën. Ooit in een ver verleden heb ik op een schoolreisje eens een poging gewaagd, maar dat was geen succes. Op deze studiereis kregen we eerst les op een kinderweide. Wauw, dat ging goed. Niet één keer gevallen en we zoefden de berg (nee sorry, mini heuveltje) af.

Niet veel later gingen we een stapje verder naar een hogere heuvel. Dit konden we vast wel. Mijn lieve collega Joyce ging eerst naar beneden. Na een paar tellen lag ze languit en dat was zo’n grappig gezicht dat ik heel hard moest lachen. Daarna was het mijn beurt en toen was het de beurt aan Joyce om heel hard te lachen, want na het eerste bochtje ging ikzelf hard onderuit. Tadaaa! Daar lag ik dan! We hebben nog een paar pogingen gewaagd en zijn nog meerdere keren gevallen. Nee, geen succes dat skieën!

Eh jongens?

Ardeche 2012 - 6934

Deze foto is gemaakt tijdens een wandeling in de Ardèche in Frankrijk. We wandelen vrij veel tijdens onze vakanties. Onze jongens vinden het ook geweldig, vooral als ze kunnen klauteren over rotsen. Hier stond ik eerst heel mooi te wezen voor een rotspartij, zodat Raymond de foto kon maken. Ondertussen liepen de jongens alweer verder en ik wilde er gelijk achteraan. Overbezorgde mama als ik ben wil ik ze altijd goed in de gaten houden. Wie weet was er aan de achterkant van deze rotspartij wel een diep ravijn (gelukkig was dit niet het geval). Dus ik liep alweer snel achter ze aan, voordat Raymond de foto had gemaakt. Mislukt!

Hong Heet!

Hong Kong - 27

Hier zitten we dan. In Hong Kong, in de Peak Tram naar het topje van Victoria Peak. Het was echt enorm warm. We waren die ochtend aangekomen vanuit Nederland en gingen gelijk de hele dag op pad. Kevin in de buggy mee. We hadden ons een beetje verkeken op de hitte. Het was 40 graden en de luchtvochtigheid torenhoog. Zie mijn rode hoofd en natte haren. Gelukkig was ik niet de enige. Kevin had ook knalrode wangen en natte haartjes! De inwoners van Hong Kong daarentegen leken nergens last van te hebben.

Kannesteinen – Kannietsteinen

Noorwegen 2012 R681

Deze foto lijkt niet mislukt, maar is het stiekem toch wel. Deze rots heet de Kannesteinen en ligt in het fjordengebied van Noorwegen, vlakbij de Vestkapp. Op andere foto’s hadden wij gezien dat er mensen op deze rots zaten. Dat wilden wij ook wel, dus we reden er met onze auto naartoe. Er is een klein houten uitkijkplatform. Als je daar vanaf springt kun je met een beetje klauteren bij de Kannesteinen komen. Met veel overtuiging liep ik op de Kannesteinen af en wilde er heel soepeltjes opklimmen. Maar nee, dat ging echt niet! Volgens hebben die andere mensen op al die foto’s een ladder gebruikt of ze zijn erop getild door een paar ander behulpzame reizigers. Ik heb meerdere pogingen gewaagd, maar mij lukte het in ieder geval niet!

Lief haartje, eh paardje

P1050082

Deze foto is een paar jaar geleden genomen tijdens ons weekje vakantie in Limburg in een leuke pipowagen op een boerderij. Dit is weer zo’n voorbeeld van als je haar maar goed zit. Het gebeurt regelmatig dat ik tegen Raymond zeg: “Wacht even met de foto, eerst mijn haar goed doen!”

Het gaat top (of wil ik omhoog?)

Mission B Airlie B - 151

Heerlijk aan het snorkelen bij Mantaray Bay in de Whitsundays in Australië. Het water was koud, maar een overvloed aan vissen. Soms kwamen ze met tientallen tegelijk vlak voor mijn snorkelbril zwemmen, zodat ik niets anders meer zag. Top! Dat ik het naar mijn zin had en alles goed ging wilde ik op de foto even duidelijk maken met twee duimen omhoog. Echter, in de onderwaterwereld is een duim omhoog juist een teken dat het niet goed gaat en dat je uit het water (naar boven) moet. Misser!

Kijk, ik hou de piramiden omhoog!

Egypte 2009 P1020203

Tijdens een studiereis naar Egypte heb ik uiteraard ook een bezoek gebracht aan de Piramiden van Gizeh. Ook ik maakte de geijkte foto waarbij het lijkt alsof je twee piramiden op je handen draagt. Niet helemaal gelukt en het waaide ook nog eens heel hard waardoor ik telkens een hap haar in mijn mond had.

Hier is wel een mooi plekje om te zitten
Portugal 2005 123

Dacht ik. Jaren geleden, op vakantie in Portugal, hadden we een mooi strandje gevonden aan de Algarve met een rustige zee. Heerlijk even rustig in de branding spelen met onze kleine. We zaten nog geen minuut toen er toch wel een aardige golf over ons heen spatte! Ik kon Kevin nog net op tijd optillen. En papa? Die stond erbij , keek ernaar en maakte de foto!

Dank je wel Marijke, voor deze leuke tag! Het was een aangename verandering om eens niet te zoeken naar de meest perfecte foto, maar juist de mislukte foto’s! Inmiddels zijn er al vele andere reisbloggers genomineerd voor deze tag, dus ik nomineer verder niemand. Uiteraard is iedereen vrij om deze tag over te nemen. Ik ben erg benieuwd naar alle imperfecte reisfoto’s die nog gaan verschijnen in blogland! Vergeet dan niet te verwijzen naar Marijke’s blog.

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Sas
  6 juli 2015 at 21:22

  Haha wat een geweldige foto’s!

 • Reply
  Jenny - ikreis.net
  2 juli 2015 at 11:07

  Die laatste foto is echt geweldig! Zou mij ook kunnen overkomen….

 • Reply
  Jessica
  2 juli 2015 at 10:49

  Die laatste foto is echt GENIAAL! Mooie setting, leuke sfeer en dan verpest een golf zo je fotomomentje :’) Het blijft ook ontzettend leuk om de verhaaltjes achter de foto’s erbij te lezen 🙂

  • Reply
   Patricia
   2 juli 2015 at 10:57

   Haha, dank je wel Jessica. Ik moest echt even drie keer slikken voordat ik deze foto ging publiceren, maar toch blij dat ik het gedaan heb 😉

 • Reply
  Sandra
  2 juli 2015 at 08:03

  Hahahaha geweldig! Je brengt me op ideeën, ik geloof dat er toch wel foto’s van mij zijn die imperfect én bewaard zijn haha! Die foto’s van de modeflater, oh my, zo heb ik er ook nog wel een uit Abu Dhabi. Nou ja, ik en een hoofddoek is gewoon niet zo’n logische combinatie

  • Reply
   Patricia
   2 juli 2015 at 08:54

   Thanks Sandra! Ja ik dacht dat ik er ook niet veel zou vinden, maar naar lang zoeken toch nog aardig wat imperfecte foto’s gevonden! Ben benieuwd naar die van jou! 🙂

 • Reply
  Marijke
  2 juli 2015 at 07:47

  Hahahaha, ik heb zo moeten lachen met die verhalen erbij! Die modeflater is geweldig, al kan je er natuurlijk niet veel aan doen 🙂 Ik denk dat je écht niet tegelijkertijd kinderen kan hebben waar je op moet letten én goed op de foto staan. Die foto met die golf is echt zo grappig… je ziet het gewoon mislopen! Echt hele leuke foto’s met een geweldig verhaal erbij! 🙂

  • Reply
   Patricia
   2 juli 2015 at 08:52

   Haha, thanks! Ja, met kinderen erbij is het soms vrij lastig om goed op de foto te staan. Hoewel de jongens nu aardig getraind zijn en zodra de fotocamera in beeld komt gaan ze gelijk mooi staan voor de foto 😉
   Die foto met die golf was ook de meest imperfecte foto die ik kon vinden, haha!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.