Moods Lifestyle
Travel

Travel Tip in eigen land: Dagje Madurodam!

Leuk uitstapje voor kinderen en volwassenen

Met de vrijkaartjes die we afgelopen jaar hadden gewonnen hebben we op een zondag de miniatuurstad Madurodam bezocht. In Madurodam voelen zelfs de kleinsten onder ons zich als reuzen tussen alle miniatuurgebouwen. Een geschikt uitstapje voor kinderen én hun ouders!

Nederland in het klein

In Madurodam is door middel van ruim 700 maquettes Nederland in het klein nagebouwd. Je ziet er historische stadscentra, woonwijken, havengebieden, wegen, een luchthaven, landerijen en nog veel meer. Er rijden auto’s, treinen, trams en er varen rondvaartboten. Op het nagebouwde Schiphol zie je zelfs een vliegtuig taxiën. Uiteraard alles op schaal nagebouwd. Neem vooral je fotocamera mee, want je kunt hier leuke plaatjes schieten!

Interactief

Vooral kinderen zullen zich prima vermaken met de verschillende interactieve onderdelen. Ze kunnen containers verplaatsen in de haven, een vliegtuig besturen, windmolens laten draaien en nog veel meer. Grote favoriet van mijn jongens was het interactieve onderdeel waar ze achter een draaitafel zelf muziek konden maken. DJ’ s in de dop!

Wat nog meer?

Op het park bevinden zich ook twee restaurants en een grote speeltuin. Terwijl de ouders op het terras kunnen genieten van een hapje en drankje vermaken de kinderen zich uitstekend in de speeltuin.

Wat kost het?

De losse toegangsprijs is momenteel € 15, 50 per persoon. Kinderen onder de vier jaar zijn gratis, kinderen ouder dan vier jaar betalen de zelfde prijs als volwassenen. Online worden ook speciale Familie- en Vriendentickets verkocht. De prijs voor een familie van 4 is dan € 45.-

Bij mooi weer is het een geschikt uitstapje. Zeker met kinderen of als je bijvoorbeeld vrienden uit het buitenland op bezoek hebt. Ik zou er geen hele dag kunnen doorbrengen. Wij hadden met drie uurtjes wel alles gezien.

Ben je ook ook wel eens in Madurodam geweest en wat vond je er van?

Liefs, Patricia

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.