Moods Lifestyle
kerstmarkt
Travel

Dagje kerstshoppen in Düsseldorf

Gratis dagtocht!

De laatste zaterdag van november ben ik een dagje wezen “kerstshoppen” in Düsseldorf met mijn ouders en mijn oudste zoon Kevin. Via een leuke aanbieding van BBI/Stip Reizen welke in het Makro krantje stond kwamen we op het idee. De prijs voor dit dagtochtje was € 10.- per persoon en dan kreeg je ook nog een kadobon van € 10.- (per persoon) die je bij een volgende reis weer kan inleveren. Maak je gebruik van deze bon dan heb je dus eigenlijk een gratis dagtochtje!

Düsseldorf

Het centrum van Düsseldorf ligt langs de Rijn

Het vervoer

De opstapplaats was het Amstelstation in Amsterdam. We moesten er om 07.45 uur zijn. In de reispapieren werd duidelijk vermeld dat we echt op tijd aanwezig moesten zijn. Dit waren wij ook, maar de bussen die ons zouden gaan vervoeren natuurlijk niet. Uiteindelijk kwamen ze er aan. Zes bussen in totaal. Het was dan ook enorm druk. Wij moesten ons melden bij bus nummer 4. Het was dringen geblazen, want iedereen stond lang in de kou te wachten en wilde als eerste de bus in. Gelukkig riep de buschauffeur onze namen als één van de eersten. Hopla, snel de warme bus in. De bus zelf was prima. Geen comfort class, dus mensen met lange benen zaten niet zo heel erg comfortabel. Ondanks dat we later vertrokken waren we alsnog voor 11.00 uur in Düsseldorf. Mooi op tijd dus. We werden afgezet op een grote parkeerplaats naast de Rijn. Er waren die dag ongeveer 100 bussen vol met dagjesmensen! Vanaf deze parkeerplaats loop je zo het centrum in.

De terugreis was helaas wat minder fijn. De bus vertrok weer rond 17.30 uur vanuit Düsseldorf. Helaas had ik barstende hoofdpijn gekregen tijdens het rondlopen in de stad. In de bus werd het er niet beter op. Daar bovenop kwam nog dat de kachel van de bus ontzettend hoog stond. Het leek wel een oven, zo warm was het. Meerdere mensen deden hun beklag bij de chauffeur, maar volgens hem stond de kachel op 18 graden en kon deze echt niet uit. In de bus voelde het echter als 35 graden. Het was niet uit te houden. Bij Arnhem werd de chauffeur omgewisseld (rijtijdenwet…). Nogmaals ook bij hem aangegeven dat het echt niet meer uit te houden was. Hij heeft uiteindelijk de airco weten aan te zetten. Eindelijk werd het aangenamer in de bus.

Rond 20.30 uur werden we weer afgezet bij het Amstelstation.

De kerstmarkt

In Düsseldorf heb je verspreid over het centrum meerdere kerstmarkten. Ik moet eerlijk zeggen dat dit me een beetje tegenviel. Sowieso is het ’s avonds als het donker is natuurlijk veel gezelliger wanneer alle lampjes goed zichtbaar zijn. Het zag er nu een beetje troosteloos uit allemaal. Ook  heel veel eetkraampjes waar je echt van alles en nog wat kunt halen. Gepofte kastanjes, crêpes, poffertjes (!), wafels, bratwurst en nog veel meer. Eten genoeg! Er waren ook wel wat kraampjes met leuke kerstartikelen, maar ik vond de prijzen schrikbarend hoog.

Wat wel heel erg leuk was (maar waar wij helaas te laat achterkwamen) zijn de vele eettentjes beneden langs de Rijn. In het centrum zelf zijn de restaurants overvol. Helemaal in deze kerstperiode. Je kunt dus ook terecht langs de Rijn. Hier zijn tijdens de kerstperiode vele eettentjes naast elkaar gebouwd met overdekte verwarmde terrassen.

Het centrum

Düsseldorf heeft echt een fijn centrum. In de Altstadt zijn vele restaurants en bars waar je heerlijk kunt uitrusten tussen het shoppen door. Over shoppen gesproken; Düsseldorf is echt een geweldige winkelstad. De winkels hier zijn ook een stuk groter dan hier in Nederland. Allemaal mooi ruim van opzet en erg vriendelijk personeel. De Königsallee is een hele brede winkelstraat met een gracht in het midden. Deze straat is een beetje te vergelijken met onze P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Een luxe winkelstraat dus met vele bekende luxe merkshops.

Ook de Schadowstrasse is een lange winkelstraat met veel grote ketens als de Primark, Peek & Cloppenburg, C&A, maar ook kleine boetiekjes kun je hier vinden. Op zoek naar schoenen? Dan ben je in de Schadowstrasse op het juiste adres! Schoenenzaken in overvloed.

Je kijkt je ogen uit in de Galeria Kaufhof of de Karstadt. Twee enorme warenhuizen waar je echt van alles kunt kopen. Ook weer mooi ruim van opzet en op elke verdieping staat veel personeel voor je klaar mocht je hulp nodig hebben.

Dusseldorf

Reuzenrad

rijn

Mooie zonsondergang bij de Rijn in Düsseldorf

Conclusie

Ik raad jullie Düsseldorf zeker aan om te bezoeken, maar dan misschien eerder voor een paar dagen in plaats van één dag. Vanaf eind november tot eind december tijdens de kerstmarkt is het echt enorm druk. Wij liepen soms voetje voor voetje vooruit in de winkelstraten. Beter is om gezellig een citytrip te maken van een paar dagen. Vooral als je van shoppen houdt is dit een ideale bestemming!

Ben jij wel eens wezen kerstshoppen in Düsseldorf of in een andere stad?

Liefs Patricia

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Linda
  18 december 2014 at 18:58

  hoi!

  Afgelopen weekend ben ik ook naar Düsseldorf geweest met vriendinnen. Wij hadden via Van Nood geboekt. De bus vertrok exact om kwart over 8 vanaf het busstation bij Ikea in de Waarderpolder ( Haarlem)
  De buschauffeur vertelde vrijwel direct dat we in Düsseldorf zouden gaan parkeren bij Messe en dat we vanaf daar gratis met de metro naar het centrum konden. Ongeveer een kwartiertje met de metro. Vonden wij wel vreemd, wat dit stond nergens op de website.
  Hierdoor waren wij pas rond half 1 in t centrum. Vervolgens werden wij ook weer om kwart voor 5 bij de bus verwacht… Reken maar uit hoe lang wij in Düsseldorf zelf zijn geweest… En wij betaalden €25,- pp.

  Düsseldorf zelf is erg leuk en de kerstmarkt ga ik heen voor de gezelligheid! De markten waren ook dit jaar ruim opgezet. Ja t was druk, maar dat hoort erbij! Dat maakt t juist gezellig!
  Enne zelfs met een groep van 6 meiden is t goed gegaan, stopt de achterste bij een kraam, roep Ho! En iedereen herhaald t woord Ho!
  Klinkt heel gezellig! Ho ho ho ho ho ho!

  Al met al, mooie kerstmarkten, al lopend van plein naar plein!

  En wat heb ik gekocht? Alleen wat te eten en drinken!

  • Reply
   Patricia
   18 december 2014 at 19:23

   Hoi Linda,

   Jee, dan hebben jullie inderdaad niet echt heel lang de tijd gehad in Düsseldorf! Goed om te horen dat jullie het wel gezellig hebben gehad met z’n allen! Je hebt gelijk, de drukte hoort er bij en maakt het ook erg gezellig. Alleen met een kind erbij was dit gewoon net even te druk! Ook ik heb alleen wat te eten en drinken gekocht!

   Dank je wel voor je uitgebreide reactie!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.