Moods Lifestyle
Artis
Persoonlijk

Dagje Artis, op bezoek bij de dieren!

Afgelopen zaterdag waren we al vroeg op pad gegaan. We hadden een abonnement op Artis en deze zou op 2 november verlopen. Om er toch nog even gebruik van te maken besloten we om zaterdagochtend naar Artis te gaan. Het park is vanaf 9 uur geopend en rond die tijd waren wij dan ook bij de ingang. Lekker vroeg!

Bij de ingang stond er een medewerker klaar om onze pasjes te scannen. Er werd aangegeven dat wij inmiddels al verouderde pasjes hadden en dat ze deze niet meer kon scannen. Of we even nieuwe pasjes wilden laten maken bij de kassa. We gaven aan dat ons abonnement binnenkort afliep en of het dan echt nodig was om voor deze dag nog nieuwe pasjes te laten maken. Gelukkig werd er niet moeilijk gedaan en mochten we gewoon doorlopen.

Artis

Als je vroeg in de ochtend in Artis aan het rondlopen bent dan heb je het park bijna helemaal voor jezelf! Het was heerlijk rustig, de dieren werden allemaal net wakker (veel geluiden!) en het zonnetje scheen door de gele en rode bladeren van de bomen. Een prachtig gezicht! We liepen een rondje langs de verschillende dierenverblijven en zagen ook nog het pasgeboren babygirafje. Onze jongens vinden vooral de vlindertuin erg mooi. Er vliegen niet alleen vlinders rond, maar als je goed zoekt dan zie je ook heel veel kleine kikkertjes en er lopen een paar vogels rond. Ook het reptielenhuis is favoriet en het lemureneiland. Dat blijven toch geweldig leuke beesten!

Het verblijf van de katachtigen zijn ze nu aan het afbreken en verbouwen. Dit vond ik ook altijd al het minst leuke deel van Artis. Het waren donkere en erg kleine verblijven voor een dier als een panter of een tijger. Die hebben flink de ruimte nodig. Blij dat ze dit nu gaan veranderen!

Artis is verder gewoon een mooi park om doorheen te wandelen. Heel veel groen, verschillende mooie huisjes en gebouwen. Overal lagen pompoenen en de prachtig gekleurde bladeren aan de bomen zorgde voor een echte herfstsfeer. Aangezien het vroeg in de ochtend zo rustig was had je overal sprookjesachtige doorkijkjes.

Het was een heerlijke en gezellige ochtend. Ik heb een paar foto’s gemaakt. Kijken jullie mee?

Artis

Artis

Artis

Artis

Artis

Artis

Artis

Artis

Komen jullie ook wel eens in Artis?

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.