Moods Lifestyle
Civitella del Tronto
Travel

Civitella del Tronto, machtig fort!

Het plaatsje Civitella del Tronto ligt in de regio Abruzzen in Italië. Ten zuiden ligt de wat grotere plaats Teramo en ten noorden ligt Ascoli Piceno in de regio Le Marche. Civitella del Tronto ligt in het Gran Sasso e Monti della Laga National Park. Een schitterende omgeving met indrukwekkende natuur.

Het fort van Civitella del Tronto

De hoofdreden om een bezoek te brengen aan dit plaatsje is het fort. Het is het grootste fort van Italië en het tweede grootste fort van Europa. Het grootste fort is de Hohensalzburg in Salzburg, Oostenrijk.

Het fort van Civitella del Tronto ligt op 600 meter hoogte op een langgerekte rots en is circa 500 meter lang en 45 meter breed. Het heeft daarmee een oppervlakte van bijna 23.000 vierkante meter. Vanaf het fort heb je een fantastisch uitzicht op de bergen van de Apennijnen, de heuvels van Le Marche en de Adriatische kust.

Civitella del Tronto

De toegangspoort naar het dorp en het fort.

Bij de ingang krijg je een folder met uitleg over het fort. Wij liepen hier midden op de dag rond met bijna 40 graden! Het was echt ontzettend heet en we zochten zoveel mogelijk schaduwplekjes op. Er zijn echter heel veel open stukken waar je toch moet lopen wil je alles zien. De zon kan flink branden dus smeer je goed in en draag een zonnebril en een hoofddeksel. Ik raad je ook aan om voldoende water mee te nemen.

Onze jongens vonden het geweldig om hier rond te lopen. Ze deden net alsof ze ridders waren en speelden hele veldslagen na. Het is een enorm fort en het voelt heel bijzonder om hier rond te lopen. Je vraagt je echt af hoe ze hier vroeger hebben geleefd. We zagen onder meer de kamers waar vroeger de wateropslag was en waar de soldaten sliepen. Ook zagen we een een straatje waar vroeger een paar kleine winkels gevestigd waren. Er zijn ook ruimtes waar diverse tentoonstellingen worden gehouden en een museum met allemaal oude wapens. Uiteraard was dat museum het hoogtepunt voor onze jongens.

Aan het einde van het fort heb je nog een verhoogd looppad waar je uitkijkt op het dal met daar tegenover de bergen van het Gran Sasso National Park. Na afloop van het bezoek aan dit machtige fort kun je nog door de smalle en gezellige straatjes van het dorpje wandelen dat vlak onder het fort gelegen is. Er zijn gezellige barretjes en restaurants waar je even heerlijk kunt uitrusten en kunt genieten van een drankje en een hapje.

Civitella del Tronto

De steile weg omhoog naar het fort.

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto

 

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto

Civitella del Tronto

Wil je meer weten over het fort dan kun je kijken op de website www.fortezzadicivitella.it

Ben jij wel eens in de regio Abruzzen geweest en ken je dit fort al?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.