Moods Lifestyle
Chiesa di Santa Maria della Rocca
Travel

Picture Story: Chiesa di Santa Maria della Rocca

Tijdens het reizen maken we altijd enorm veel foto’s. In de serie “Picture Story” kies ik één van de vele reisfoto’s uit en vertel ik het verhaal achter de foto.

Wat zie je op de foto?

Op de foto zie je mij staan op het pad naar een grote indrukwekkende kerk.

Waar is de foto gemaakt?

Deze foto is gemaakt voor de Chiesa di Santa Maria della Rocca in Offida. Een prachtig plaatsje in het zuiden van Le Marche, Italië,

Het verhaal achter de foto

Bij ons eerste bezoek aan het zuiden van Le Marche in Italië bezochten we het plaatsje Offida. Offida heeft een paar schitterende kerken die je kunt bezoeken. De een nog mooier en weldadiger ingericht dan de ander. De meest bijzondere kerk, die in tegenstelling tot de andere kerken juist heel sober is ingericht, is de Chiesa di Santa Maria della Rocca.

Deze prachtige kerk ligt op het hoogste punt van het dorp. De kerk is bovenop een klif gebouwd en biedt rondom een geweldig uitzicht over de heuvels van Le Marche. Vooral met zonsondergang een prachtig gezicht! De kerk is gebouwd in een romaans-gotische stijl en is één van de belangrijkste monumenten van Le Marche. De kerk bestaat uit een onderkerk en een bovenkerk. Op deze plek stond eerst een kasteel, maar in het jaar 1330 hebben de monniken besloten dat er een kerk moest komen.

De onderkerk bestaat uit een paar rijen bogen en langs de zijkanten van de onderkerk kun je onder glas nog oude skeletten zien liggen. Via een kleine trap ga je naar de bovenkerk die heel ruim is. Door de hele kerk vind je eeuwenoude fresco’s op de muren. Vroeger waren deze fresco’s in de hele kerk te zien, maar in de loop der jaren is het merendeel helaas verwoest.

Op de kleine trap naar de bovenkerk is op de onderste trede een lam gegraveerd in het steen. Er gaat een legende rond dat je met twee voeten op de lam moet gaan staan. Daarna moet je drie treden omhoog stappen en vervolgens weer drie treden omlaag. Als je dan weer op het lam staat, dan mag je in stilte een wens doen. Het is dan de bedoeling dat als je wens is uitgekomen je weer terug dient te keren naar Offida, zodat je over je uitgekomen wens kunt schrijven in het gastenboek van de kerk.

Mocht je ooit in Offida zijn dan is het zeker een aanrader om deze kerk te bezoeken. Je kunt er zelf rondkijken of een gids inhuren die je uitleg geeft over de geschiedenis en de fresco’s. Houdt er wel rekening mee dat de kerk in de middag (tussen 1230 en 1530 uur) gesloten is.

Voor meer foto’s van deze kerk (ook van het interieur) kun je terecht op deze website.

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.