Moods Lifestyle
Bryce Canyon
Travel

Bryce Canyon, Navajo-Queens Garden Combination Trail

Het zuidwesten van de Verenigde Staten heeft vele prachtige nationale parken. Eén van de meest bijzondere parken is Bryce Canyon National Park. Duizenden rode torentjes (hoodoos) bij elkaar. In Bryce Canyon kun je ook mooie wandelingen maken. Er zijn wandelingen in diverse afstanden en voor vrijwel iedereen zit er wel een geschikte wandeling bij. Wel is het zo dat bij bijna alle wandelingen je omlaag loopt de canyon in. Aan het einde van de wandeling zul je dus ook weer omhoog moeten om de canyon uit te komen. Dit kan in sommige gevallen best pittig zijn. Helemaal als je in de zomer gaat wandelen op het midden van de dag, want dan kan het ontzettend warm worden. Het is sowieso aan te raden om voldoende water mee te nemen. Ook kun je kortademig worden of een beetje duizelig, want het park ligt op een hoogte van ongeveer 2700 meter boven zeespiegel.

Bryce Canyon

Het begin van de Navajo Loop.

Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon ligt in het zuidwesten van de staat Utah en staat bekend om zijn vele hoodoos, bijzondere rotsformaties die op torentjes lijken. In Bryce Canyon vind je de grootste collectie hoodoos van de hele wereld! Er zijn in en om het park verschillende overnachtingsmogelijkheden. Breng ook vooral een bezoek aan het bezoekerscentrum. Hier kun je veel informatie krijgen over het park en alle activiteiten die je er kunt ondernemen.

Wandelen in Bryce Canyon

Je kunt dus verschillende wandelingen maken in het park. Wij kozen de laatste keer met de kinderen voor de Navajo-Queens Garden Combination Trail (of Combination Loop). Een schitterende wandeling waarbij je eerst diep in de canyon afzakt en vervolgens langs prachtige rotsformaties loopt. Overal om je heen zie je de hoodoos. Je loopt over onverharde, maar goed begaanbare wandelpaden. Ook met kinderen is deze wandeling prima te doen. De afstand is bijna vijf kilometer en je doet er ongeveer twee tot drie uur over. Nu zijn wij nogal van de foto’s en film maken en zijn af en toe even gestopt in verband met de kinderen, hierdoor deden wij er wat langer over.

Hieronder een aantal sfeerbeelden van deze mooie wandeling!

Bryce Canyon

Het pad gaat eerst flink de diepte in.

Bryce Canyon

Borden wijzen de juiste weg aan.

Bryce Canyon

De Navajo Loop kun je prima combineren met de Queens Garden Trail.

Bryce Canyon

Steenmannetjes in een boom.

Bryce Canyon

Prachtige uitzichten onderweg op de vele hoodoos!

Bryce Canyon

Tip: wanneer je met jonge kinderen gaat wandelen, laat ze dan voor de zekerheid aan de binnenkant van het pad lopen.

Bryce Canyon

Bijna aan het einde van de wandeling.

Bryce Canyon

Net op tijd klaar met de wandeling voordat er een onweersbui losbarst!

Wil je meer informatie over het Bryce Canyon National Park kijk dan op deze website. Hier vind je alle informatie betreffende het park.

Zijn jullie wel eens in Bryce Canyon National Park geweest? Welke wandeling vonden jullie een aanrader?

 

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  ivonne
  30 november 2015 at 13:58

  Dit ziet er prachtig uit. Vroeg gaan dus als we er een keer komen, want het staat al jaren op de bucketlist (de hele regio trouwens). Wandeltips zijn altijd welkom, niets leuker dan een gebied te kunnen verkennen zonder auto!

 • Reply
  Marijke
  24 november 2015 at 21:11

  Wauw, dit is echt zo mooi!! De piramides zijn prachtig! Hier zouden we zo graag zelf ook eens komen! Ik had erg veel toeristen verwacht, maar op jullie foto’s lijkt dat best mee te vallen?!

  • Reply
   Patricia
   30 november 2015 at 12:07

   Het is er heel erg toeristisch, maar wij gaan altijd zo vroeg mogelijk op pad om de meeste toeristen te ontwijken. En soms wachten we gewoon even met foto’s maken tot er geen (of niet zoveel) toeristen meer in beeld zijn 😉

 • Reply
  De reisblogs van de week - #41 - Reis Blog
  20 november 2015 at 12:34

  […] Wandelen in Bryce Canyon Patricia van Moods Lifestyle maakte met haar gezin een mooie wandeling door Bryce Canyon in de Verenigde Staten. Ze kozen voor de Navajo-Queens Garden Combination Trail, een niet al te lange wandeling met mooie uitzichten en bijzondere rotsformaties die hoodoos worden genoemd (niet te verwarren met hoodies). Patricia maakte een fotoverslag. […]

 • Reply
  Pim & Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  19 november 2015 at 15:46

  Bryce is een geweldig mooi park! Wij zijn een stukje naar beneden gelopen bij het Sunrise Point, maar wij zijn niet zulke wandelaars haha… dus geen echte trail gelopen.

  Mooie foto’s trouwens!

  • Reply
   Patricia
   19 november 2015 at 16:20

   Dankjewel! Bryce Canyon is inderdaad geweldig mooi. Wij wandelen wel veel, maar eigenlijk alleen tijdens onze vakanties, haha!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.