Moods Lifestyle
Pasen
Persoonlijk

Bijna Pasen: persoonlijke update!

Imiddels is het alweer april. We hebben er een paar stormachtige dagen opzitten met veel wind en regen. Hopelijk wordt het weer steeds beter en kunnen we binnenkort gaan genieten van een lekker warm voorjaarszonnetje!

Werk en hobby’s

Ik krijg het de laatste tijd steeds drukker met het ontwerpen van fotoalbums. Ook wil ik binnenkort graag beginnen met een schrijfcursus “Kinderverhalen schrijven”. Ik wil ooit één van mijn dromen waarmaken (kinderboek schrijven). Ik heb al veel verschillende ideeën genoteerd, maar ik wil eerst een cursus volgen waar je meer leert over het schrijversvak en kennis maakt met de ins & outs voor het schrijven van kinderboeken. Ik twijfel nu nog tussen twee cursussen. Eén bij de LOI en een ander bij Instituut Laudius. Ik heb met beide bedrijven wel een goede ervaring. De cursus van de LOI is duurder, maar zoals ik het kan zien ook iets uitgebreider. Je krijgt daar eerst algemene lessen over het schrijversvak en daarna wordt er pas ingegaan op het schrijven van kinderboeken. De cursus van Laudius is wat goedkoper en volledig gericht op het schrijven van kinderboeken. Ik neig op dit moment dan ook meer naar Laudius. Ze bieden nu ook een Premium Card aan wanneer je een cursus met begeleiding van een docent boekt. Deze Premium Card wordt na één jaar geactiveerd en vanaf dan kun je binnen tien jaar gratis zeven cursussen volgen. Je kunt zelf kiezen welke cursussen je in de toekomst nog wilt gaan volgen. Je krijgt de downloadversie zonder begeleiding van een docent gratis. Wil je de papierenversie of met begeleiding van een docent dan betaal je alleen het verschil in kosten bij. Dat is toch wel een leuke actie. Je zult misschien niet de volledige 7 cursussen gaan volgen, maar al kun je er twee of drie extra doen in de toekomst is toch leuk.

Door de drukte met de fotoboeken, het starten van een schrijfcursus en alle andere zaken (de kinderen, hobby tekenen, helpen op school, huishouden etc.) kan ik niet zo goed meer mijn artikelen plannen voor Moods Lifestyle. Ik heb vanaf het begin elke maandag en donderdag een artikel online gezet, een inspirerende quote op woensdag en tot begin maart elke zaterdag een persoonlijk artikel. Deze planning is bijna niet meer vol te houden, dus ga ik deze planning dan ook loslaten. Er staan tot eind april al verschillende artikelen in de planning, omdat ik vooruit heb gewerkt. Vanaf begin mei zal ik de deze planning los gaan laten.

Dat zal voor mij wat prettiger werken zijn. Niet meer elke keer de druk dat er op een bepaalde dag een artikel online moet verschijnen. Ik schrijf gewoon wanneer ik er zin in heb. Zo zal er misschien de ene week één artikel verschijnen en de andere week drie artikelen. De Moodspiration-rubriek elke maandag vervalt hierbij ook. Ik blijf lekker schrijven over mooie reizen, indrukwekkende bestemmingen, bijzondere accommodaties en fascinerende bezienswaardigheden. Alleen niet meer op vaste dagen zoals nu. Jullie zullen vanzelf een melding zien via Bloglovin of Facebook als er weer een nieuw artikel is verschenen.

Dus tot eind april nog gewoon volgens de huidige planning en vanaf begin mei zal de frequentie van de artikelen wijzigen.

Een paar van mijn notitieboekjes! Eén voor de planning voor mijn blog, één voor onderwerpen voor mijn blog, één voor tekeningen, één voor ideeën/personages voor kinderboeken, één voor mijn Bullet Journal en ga zo maar door. Ik vind het fijn om alles netjes bij te houden en dingen op te schrijven zoals je kunt zien.

Een paar van mijn notitieboekjes! Eén voor de planning voor mijn blog, één voor onderwerpen voor mijn blog, één voor tekeningen, één voor ideeën/personages voor kinderboeken, één voor mijn Bullet Journal en ga zo maar door. Ik vind het fijn om alles netjes bij te houden en dingen op te schrijven zoals je kunt zien!

Update eetprobleem

We zijn de afgelopen weken aan de slag gegaan met de uitdaging om Tristan een patatje te laten eten. Vrijwel elke dag hebben we Tristan een patatje laten proeven. De oven heeft overuren gemaakt voor soms maar één patatje, omdat wij zelf wat anders op het menu hadden staan. Met kleine stapjes zijn we nu zover dat hij wel een patatje durft af te happen en het patatje ver tussen zijn wang en kiezen durft te houden. De volgende twee stappen (kauwen en doorslikken) wil hij echter nog steeds niet doen. Hij heeft te veel angst hiervoor. Tussendoor is hij ook een paar dagen ziek geweest en heeft hij helemaal niet gegeten, waardoor hij daarna gelijk weer heel veel moeite had om het te gaan proberen. Hij gaf zelf ook al aan dat hij het een paar dagen niet geprobeerd had en dat hij het daarom weer zo moeilijk vond.

Vanavond komt de begeleidster weer bij ons eten en observeren hoe het gaat. Daarna gaan we het één en ander bespreken. Zelf twijfelen we nu een beetje of we wel door moeten gaan. Aan de andere kant is het misschien weer zonde om te stoppen, omdat we toch best wel goede sprongen hebben gemaakt. Soms wilt Tristan het helemaal uit zichzelf doen, maar er zijn ook momenten dat hij er heel erg tegenop ziet. Tijdens de kampeervakanties die we dit jaar gaan ondernemen hebben we ook niet echt een mogelijkheid om elke dag hetzelfde (een patatje of een ander soort voedsel) te eten. Eigenlijk wil je daar ook helemaal niet mee bezig zijn tijdens de vakantie. Misschien kunnen we een half jaar een pauze inlassen. Dan is hij alweer 7 en misschien kunnen we dan ook wat beter met hem communiceren, zodat hij begrijpt dat het voor hem beter is als hij verschillende dingen leert eten. Eens kijken hoe de begeleidster hierover denkt vanavond.

Tekenen

In de maand maart heb ik meegedaan met een teken-challenge op Instagram, #doodleadaymarch. Elke dag een tekening maken aan de hand van een thema. Best lastig soms om iets te bedenken. Soms wist ik precies wat ik wilde tekenen en op andere dagen vond ik het echt heel moeilijk. Het was wel een leuke uitdaging om een keer gedaan te hebben. Inmiddels is dezelfde uitdaging voor de maand april gestart, maar hier doe ik niet aan mee. Ik ga vanaf nu gewoon weer lekker oefenen met tekenen als ik daar tijd voor heb, zonder vast te moeten houden aan thema’s! Hieronder een collage van een aantal doodle’s van de afgelopen maand:

Doodleadaymarch Collage klein

 

Als laatste vandaag wil ik iedereen een heel fijn Paasweekend wensen. Ik hoop dat iedereen fijne dagen heeft en hopelijk met mooi weer!

 

Liefs, Patricia

 

 

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Britney
  15 juni 2015 at 21:04

  Hoi Patricia, Ik zag dat je de opleiding bij Laudius wil volgen. Ik overweeg dat ook te doen maar vraag me af of het wel een erkend diploma is. Op hun eigen site zeggen ze er niet veel over. Op andere sites (zoals deze http://www.besteopleidingen.nl/laudius-ervaringen) wordt verteld dat het diploma wel degelijk erkend is.

  Weet jij meer? En ben je al begonnen met de cursus?

  • Reply
   Patricia
   16 juni 2015 at 07:45

   Hoi Britney, dank je wel voor je berichtje!
   De cursus Kinderverhalen schrijven bij Laudius sluit je af met een Laudius-getuigschrift. Dit is geen erkend diploma. Ik heb zelf gekozen voor Laudius, vanwege een goede eerdere ervaring met dit instituut en de kosten. Er zijn ook wel andere “echte” opleidingen bv aan de Schrijversacademie, maar dan betaal je ook vele honderden euro’s meer. Ik zelf vond het niet nodig om een erkend diploma te hebben om Kinderverhalen te schrijven. Er zijn genoeg auteurs van kinderboeken die nooit een cursus of opleiding hebben gedaan. Toch wilde ik mezelf eerst wat meer leren over hoe een kinderboek precies in elkaar zit en waar je op moet letten. En dat is nog best veel!
   Ik ben sinds kort begonnen met deze cursus en ik vind het echt geweldig om te doen. Er gaat best veel tijd in zitten, want ik doe deze cursus naast mijn andere werk. Elke les krijg je ook verschillende leestips voor kinderboeken van diverse leeftijden. Ik lees ze niet allemaal (hoeft ook niet), maar ik probeer er elke les in ieder geval één te lezen. Helaas heeft de bibliotheek ze niet altijd beschikbaar, dus soms doe ik dan ook wat langer over een les.
   Er staan leuke opdrachten in die je in een “geheim dossier” maakt. Dit dossier is alleen voor jezelf en helpt je uiteindelijk in de toekomst om aan schrijfinspiratie te komen. De huiswerkopdrachten wordt snel nagekeken en de docente is zelf ook kinderboekenschrijfster. Ze geeft goed en duidelijk commentaar op het huiswerk.
   Tot nu toe ben ik in ieder geval heel enthousiast! Mocht je nog verdere vragen hebben dan mag je me altijd mailen (info[at]moodslifestyle.nl)

   Groetjes Patricia

 • Reply
  zomersproetje
  5 april 2015 at 16:16

  Dat was zeker best lastig soms, zaten moeilijke woorden ook bij bij die challengE. Daarom was ik er bijna mee gestopt. Ik vind dat jij.leuk kan tekenen, zou er zeker mee door gaan! Bloggen moet inderdaad ook wel leuk blijven, dus goed van je dat je je vaste planning laat varen. Nog een fijn paasweekend! Liefs Marij

  • Reply
   Patricia
   5 april 2015 at 16:29

   Hoi Marij,
   Dank voor je reactie! Ik vond het ook best lastig soms hoor die doodle challenge. Ik heb ook nog even naar die van april gekeken, maar die vond ik er nog lastiger uitzien, dus daar ben ik maar niet aan begonnen 🙂
   Jij ook nog een fijn paasweekend en ik hoop dat je over twee weken positief nieuws krijgt over je sollicitatie! Groetjes, Patricia

   • Reply
    zomersproetje
    8 april 2015 at 20:54

    Lief! Mijn paasdagen waren gezellig en rustig. Genoten van ons gezinnetje en het zonnetje. Die van jou? Ik hoop ook op een positief bericht

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.