Moods Lifestyle
Beynac
Travel

Beynac et Cazenac, Dordogne

Vorig jaar gingen wij in de meivakantie twee weken naar de Dordogne. We verbleven in een mooie safaritent op de gezellige en mooie camping Le Pech Charmant. Deze camping heeft een ideale liggen nabij het plaatsje Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil. Deze omgeving staat bekend om de vele kastelen, grotten en rotswoningen. Een walhalla voor onze twee jongens, want ze vonden al deze bijzondere rotswoningen, grotten en kastelen echt reuze interessant!

Beynac

In de Dordogne kun je verschillende kastelen bezoeken. Tijdens onze vakantie hadden we eerder al een bezoek gebracht aan het kasteel van Castelnaud. Dit keer besloten we naar het plaatsje Beynac-et-Cazenac (afkorting Beynac) te gaan. Ook deze plaats is mooi gelegen aan de rivier Dordogne en bovenop de heuvel ligt het kasteel van Beynac met een subliem uitzicht over het dal, de rivier en de dorpjes in de omgeving.

Beynac

Beynac hoort bij de Les Plus Beaux Villages de France, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. De ligging aan het water is in ieder geval al prachtig. De twee grootste bezienswaardigheden van het dorp zijn het kasteel en het Parc Archéologique waar je verschillende reconstructies van huizen kunt bekijken uit het late Neolithicum tot aan de Gallische periode. Het hele dorpjes is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich, want de sfeervolle smalle straatjes met de gele huizen zijn een lust voor het oog. Via deze smalle straatjes loop je omhoog richting de ingang van het kasteel.

Beynac

Kasteel van Beynac

Het kasteel van Beynac is gebouwd in de 12e eeuw door de baronnen van Beynac. Ze bouwden het kasteel op een 150 meter hoge kalkrots. Je kunt dit kasteel bezoeken en er is een route uitgezet door de verschillende gerestaureerde kamers. Ik vind het altijd geweldig om door een kasteel te lopen en verschillende kamers en hoekjes te ontdekken. En me dan voor te stellen hoe het kasteel eruit zag honderden jaren geleden toen het nog echt in gebruik was. In en om het kasteel zijn meerdere scènes opgenomen voor verschillende films.

Beynac

Beynac

Beynac

Beynac

Beynac

Beynac

Vanaf de toren en het terras kun je genieten van fraaie uitzichten op de omgeving. Een bezoekje aan dit kasteel kost je als volwassene € 7.50 en de kinderprijzen liggen tussen € 3.- en € 4.50. Ben je in de buurt en wil je dit kasteel bezoeken? Voor meer informatie kun je hier terecht. Na het bezoek aan het kasteel kun je heerlijk slenteren door de straatjes en langs het water of genieten van een heerlijke maaltijd in één van de restaurants!

Ben jij wel een in de Dordogne geweest en heb je toen ook dit kasteel (of een ander kasteel) bezocht?

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  ivonne
  21 maart 2016 at 21:55

  Ik was laaaaaang geleen in de Dordogne, een heerlijk stukje Frankrijk. Leuk om die beelden van Beynac weer te zien, want ik bezocht het ook. Ik ben gek op de combo van rivieren, oude dorpjes, grotten, kastelen en zon ?

 • Reply
  Kim
  10 maart 2016 at 21:10

  Ik ben wel eens in de Dordogne geweest. Het is wel weer wat jaren geleden, maar in Beynac en het bijbehorende kasteel ben ik ook geweest. Het is erg mooi daar. Castelnaud komt ook bekent voor, al weet ik niet weer of ik daar ook geweest ben.

  • Reply
   Patricia
   10 maart 2016 at 21:28

   Hoi Kim, dank je wel voor je reactie! Ja, de Dordogne is zeker erg mooi. Het was mijn eerste keer daar, maar zeker voor herhaling vatbaar!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.