Moods Lifestyle
bergen of strand
Travel

Vakantie in de bergen of op het strand?

De schone berglucht opsnuiven of op een bedje liggen bakken op het strand. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Voor de één betekent een perfecte vakantie heerlijk op een strandbedje de zonnestralen opvangen en af en toe een duik in zee nemen. De ander moet daar niet aan denken en trekt liever de wandelschoenen aan voor een stevige wandeling in de bergen. Wordt het bergen of strand?

 Strand

Op het strand liggen dag in en dag uit is niet aan mij besteed. Al helemaal niet op zo’n megadruk strand waar je hutje mutje zij aan zij ligt. Rijen vol met ligbedjes en parasols, brrr mij niet gezien. Heel persoonlijk natuurlijk, een ander vindt het misschien geweldig. Vroeger boekte ik nog wel eens een strandvakantie, maar na één dag op het strand had ik het wel weer gezien. De dag daarna moet ik gewoon wel weer wat actiefs doen. Een leuke excursie of een flinke wandeling maken.

Strand

 

De afgelopen tien jaar hebben we helemaal geen strandvakantie meer geboekt, omdat we er gewoon geen behoefte aan hebben gehad. Toch kan  ik soms best eens dagdromen over een prachtig wit zandstrand, op de Malediven bijvoorbeeld. Een kleinschalig eilandje met maar een paar huisjes voorzien van terras met uitzicht over een wit zandstrand en een kraakheldere zee. Snorkelen en genieten van de tropische vissen en het kleurrijke koraal. Dat zou ik misschien nog wel een weekje kunnen volhouden.

Bergen

Mijn voorkeur gaat uit naar een vakantie in de bergen (of heuvels in elk geval). Misschien komt dat omdat Nederland zo plat is, maar ik word gewoon blij zodra we ergens rijden en in de verte doemen er bergen op! Ze hoeven niet eens zo heel hoog te zijn. Je maakt mij al gelukkig met de heuvels in Le Marche, Italië. We zaten daar op een camping midden tussen de mooie heuvels.  Half uur rijden van het strand en drie kwartier rijden naar de hogere bergen van het Monte Sibilini gebergte. In de drie weken dat wij daar zaten zijn we niet één keer naar het strand geweest! We bleven de bergen maar in rijden. Prachtige routes om te rijden, schitterende vergezichten en op elke bergtop een prachtig oud stadje met lieve gastvrije bevolking.

Bergen

 

Vooral wandelen in de bergen is fantastisch. Met de kinderen kunnen we tochten van maximaal vier uur maken, maar heel soms houden ze het ook wat langer vol. Je ziet ontzettend veel als je de auto laat staan en de natuur in trekt. Wil het bij de dorpjes nog wel eens druk zijn met toeristen, zodra je gaat wandelen ben je de mensenmassa kwijt. Ik kan ook geen genoeg krijgen van de fjorden van Noorwegen. Telkens als ik daar ben krijg ik een brok in mijn keel. Zo mooi is het fjordengebied met hoge bergen die uit de zee rijzen. Sneeuw op de toppen. Met een bootje over het fjord varen en alle indrukken in je opnemen. Genieten van de natuur om je heen!

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Strandvakantie of de bergen in? Wellicht een combinatie van die twee?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.