Moods Lifestyle
Aurlandsvegen
Travel

Aurlandsvegen in Noorwegen

Zoals de meesten van jullie waarschijnlijk wel weten is Noorwegen ons favoriete vakantieland in Europa. In ieder geval wat de natuur betreft. Het prachtige en afwisselende landschap, de rust en de ruimte spreekt ons enorm aan. Wij hebben Noorwegen bezocht in het voorjaar en midden in de zomer. Beiden periodes zijn een prima tijd om een bezoek te brengen aan dit mooie land. In het voorjaar heb je wel wat meer kans op wegen die nog afgesloten zijn vanwege sneeuwval.

Aurlandsvegen

Noorwegen heeft een heleboel schitterende smalle bergwegen, maar in het voorjaar (soms zelfs nog tot eind mei!) heb je kans dat een aantal van deze wegen nog dicht zijn. Er liggen vaak meters sneeuw op deze wegen en wanneer de weg wel sneeuwvrij is gemaakt dan begeef je je soms tussen metershoge muren van sneeuw langs de kant van de weg. Of je rijdt op een weg ergens op een hoogvlakte en komt midden in een sneeuwstorm te recht. Je enige houvast zijn de grote stokken langs de kant van de weg, zodat je nog enigszins weet hoe je moet rijden. Wel spannend in ieder geval!

Aurlandsvegen

In de zomer kun je met de auto de meest fantastische wegen rijden. Eén van deze wegen is de wondermooie Aurlandsvegen. Deze weg gaat van Aurland naar het plaatsje Lærdal. Je kunt er ook voor kiezen om door te 24,5 kilometer lange tunnel te rijden (wat ook een hele ervaring is!), maar de weg over de bergen is natuurlijk veel mooier. De Aurlandsvegen werd geopend in 1967 en het hoogste punt ligt ruim 1300 meter boven zeespiegel. Deze bergweg is meestal geopend vanaf begin juni tot en met half oktober. De weg wordt ook wel “Snøvegen” (sneeuwweg) genoemd, omdat zelfs in het midden van de zomer er nog veel sneeuw ligt langs de weg. Richting Aurland kom je ook langs het uitkijkpunt Stegastein. Ik schreef hier al eerder een artikel over. Deze kun je hier lezen.

Onderweg kun je op verschillende plaatsen stoppen en genieten van het landschap. Genieten van de natuur en een sneeuwballengevecht houden midden in de zomer! Kijk mee naar een paar foto’s van één van de mooiste bergwegen van Noorwegen:

Aurlandsvegen

Aurlandsvegen

Aurlandsvegen

Aurlandsvegen

Aurlandsvegen

Aurlandsvegen

En? Zie je jezelf al rijden op deze bergweg? Ken jij nog andere mooie bergwegen in Noorwegen?

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  ivonne
  28 januari 2016 at 11:10

  Noorwegen is een bestemming die op dit moment hoog op mijn bucketlist staat Dit lijkt me een prachtige route om te rijden, die ga ik zeker onthouden!

  • Reply
   Patricia
   1 februari 2016 at 11:53

   Is ook echt een aanrader! En er zijn ontzettend veel mooie bergwegen die je kunt rijden. De één nog mooier dan de ander 😉

 • Reply
  Marijke
  21 januari 2016 at 17:17

  Wauw, dit is zo mooi!! Ik zie een roadtrip door Noorwegen volledig zitten… dat is zeker een reisdroom van ons 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.