Moods Lifestyle
Travel

Travel Tip: Arches National Park in Utah, Amerika!

Arches National Park

Vrijwel alle rondreizen naar het zuidwesten van Amerika doen bekende parken aan als Zion National Park, Bryce Canyon National Park en Grand Canyon National Park. Allemaal stuk voor stuk schitterende parken met bijzondere landschappen. Mocht je in de gelegenheid zijn dan raad ik je aan om zeker ook een bezoek te brengen aan Arches National Park. Dit mooie park ligt vlakbij het plaatsje Moab in Utah.

Arches National Park heeft meer dan 2000 natuurlijke stenen bogen.
Vanuit Moab is het Arches National Park goed te bereiken. Als je naar deze omgeving gaat is het sowieso aan te raden om bij het bezoek aan het eerste nationale park een National Parks Pass te kopen. Voluit heet deze pas “America the Beautiful, The National Parks & Federal Recreational Lands Pass” (yep, dat is een hele mond vol) en momenteel kost deze pas 80 US Dollars (voor een auto inclusief bestuurder en drie inzittenden!). Hiermee kun je dan alle nationale parken van Amerika bezoeken. In het zuidwesten van Amerika liggen vele nationale parken, dus de kosten voor deze pas heb je er zo uit! Arches National Park heet zo, omdat er meer dan 2000 natuurlijke stenen bogen (arches) te vinden zijn. Niet alle bogen zijn bereikbaar voor toeristen. Een aantal bogen zijn goed te zien via diverse uitzichtpunten en voor andere bogen dien je iets meer moeite te doen en een wandelpad te volgen.

Waar kun je overnachten?

Moab is een handige uitvalsbasis voor het Arches National Park. Reis je met de auto dan kun je in dit plaatsje bijvoorbeeld twee nachten verblijven, zodat je een hele dag kan vertoeven in het Arches NP. Reis je per camper dan kun je ook overnachten op de camping in het park zelf. Helemaal aan het einde van de toegangsweg in het park ligt een prachtige camping te midden van de rode rotsen. Vanaf elk plekje heb je prachtig uitzicht. De camping heeft geen elektriciteit.
Vind je het leuk om te wandelen, zoals ik, dan is het aan te raden om minimaal twee dagen te spenderen in dit park. Er zijn diverse prachtige wandelingen uitgezet. Let wel heel goed op waar je loopt, want hekjes staan er vrijwel nergens.

Bezienswaardigheden in het park

Na de entree ben je al snel bij het bezoekerscentrum. Hier kun je meer informatie krijgen over het park en er zijn diverse souvenirs te koop. Ook kun je je hier opgeven voor verschillende wandelingen onder begeleiding. Hieronder zie je aan de hand van wat foto’s de verschillende bezienswaardigheden van het park.

Even verderop kun je je auto parkeren bij het uitzichtpunt over Park Avenue. Je voelt je hier echt klein tussen die grote rotsen!

Park Avenue Uitzichtpunt

Park Avenue Uitzichtpunt

Langs de gehele weg door het park kom je prachtige vergezichten tegen.

Uitzicht over Park Avenue

Uitzicht in het park

Eén van de eerste bogen die je tegenkomt langs de weg door het park is Double Arch. Leuk om even rond te wandelen als je goed oplet zie je misschien wel hertjes schuilen in de schaduw!

SONY DSC

Double Arch

SONY DSC

Omgeving bij Double Arch

Ook een bezoekje waard is het gedeelte wat North & South Windows heet. Twee bogen naast elkaar. Ook hier is weer een mooie wandelroute uitgezet. Wij bezochten dit gedeelte wat later op de middag toen het al begon te schemeren.

SONY DSC

North & South Windows

SONY DSC

Bordjes geven de juiste weg aan.

Tijdens de rit terug naar de camping in het park begon het al donker te worden. Ook dan zijn de uitzichten in het park adembenemend!

Schitterende lucht!

Schitterende lucht!

Zonsondergang in Arches NP

Zonsondergang in Arches NP

Op de camping in Arches NP sta je midden tussen de rode rotsen.

SONY DSC

Aches NP Campground

Helemaal aan het einde van de weg in het park kom je bij de parkeerplaats van Devils Garden. Het kan hier, vooral in de zomermaanden, echt ontzettend druk zijn en de parkeerplaats is dan overvol. Als je overnacht op de camping in het park dan raad ik je aan om vroeg in de ochtend hier heen te gaan. Er is een prachtige wandeling uitgezet. De meeste toeristen wandelen alleen naar de Landscape Arch en gaan daarna weer dezelfde weg terug. Nog leuker (en mooier!) is het om de volledige wandeling te doen, zodat je bijvoorbeeld ook Double O Arch kunt bewonderen. Het pad wordt na Landscape Arch een heel stuk rustiger. Hieronder wat foto’s van Devils Garden.

SONY DSC

Wandelen bij Devils Garden

Landscape Arch

Landscape Arch

Informatiebord bij Landscape Arch

Informatiebord bij Landscape Arch

SONY DSC

Hoe verder je wandelt, hoe minder mensen je tegenkomt

Magnifieke uitzichten bij Devils Garden

Magnifieke uitzichten bij Devils Garden

Double O Arch

Double O Arch

Er zijn natuurlijk ontzettend veel prachtige nationale parken in de Verenigde Staten, maar Arches NP is wel één van mijn favorieten!

Zijn jullie wel eens in Arches NP geweest en hebben jullie daar net zo van genoten als ik? Indien je hier nog nooit geweest bent, zou je dit park dan wel eens willen bezoeken?

Liefs Patricia

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.