Moods Lifestyle
Cape Range National Park
Travel

9 (hele goede) redenen om Cape Range National Park te bezoeken!

Op 8 januari schreef Raymond al een gastblog over duiken en snorkelen met een walvishaai in het Ningaloo Reef. Dit prachtige rif bezoek je vanaf het Cape Range National Park. Breng je een bezoek aan Western Australia? Sla dit nationale park dan niet over!

Cape Range National Park

9 redenen waarom Cape Range National park de moeite waard is!

1. Afgelegen

Cape Range NP ligt op een schiereiland ongeveer 1200 kilometer ten noorden van Perth in Western Australia. Je moet een flink stuk omrijden voor dit park. Vanaf de North-West Coastal Highway neem je bij Minilya Roadhouse de afslag naar Exmouth. Vanaf de afslag is het nog 200 kilometer rijden naar Exmouth. Je rijdt door lege vlaktes van rood zand, lage begroeiing en hier en daar een (dode) kangoeroe op de weg.

Cape Range National Park

Gezellig met de hele familie in de boom.

Exmouth is een afgelegen, maar prima plaats om een paar dagen te verblijven zodat je het Cape Range NP en Ningaloo Marine Park kunt ontdekken. Het heeft een grote camping met zwembad en een klein centrum met supermarkt, winkels en restaurants. Er leven hier heel veel kaketoes (corella’s) die je overal in de bomen en op de elektriciteitspalen ziet zitten. Ze maken soms een hels lawaai! Ook zijn ze erg brutaal. Op de camping waar wij stonden kwamen er bijna elke ochtend wel een paar kaketoes op visite tot op een meter afstand!

Cape Range National Park

Op de camping in Exmouth.

Vanuit Exmouth moet je nog eens 50 kilometer verder rijden om bij het Cape Range NP te komen. Er is één hoofdweg door het park, Yardie Creek Road. Deze weg is wel verhard met hier en daar wat hobbels en kuilen. De weg eindigt bij de Yardie Creek Gorge. Dit is het eindpunt. Vanaf hier kun je alleen via dezelfde weg weer terug naar Exmouth. Behalve als je een 4WD hebt. Hierover meer verderop in dit artikel.

Kaketoe

Kaketoe

2. Prachtige stranden voor jou alleen!

Cape Range NP 5

Het park heeft vele oogverblindende stranden. Ga je in onze zomer (juni, juli, augustus) dan is het daar winter, maar wel een winter met ongeveer 28 graden en een stralend blauwe lucht! Wij waren hier in juni en hadden bijna elk strand voor ons alleen. Soms liepen er nog twee andere toeristen, maar verder he-le-maal niemand! Paradijs!

Cape Range National Park

Fantastische stranden!

3. Zwem in de turquoise zee

Beeld je dat schitterende witte strand in en dan de ongelooflijk heldere turquoise zee ernaast! Ik bedoel… WOW! Het water is werkelijk prachtig van kleur en zo helder dat je de bodem gemakkelijk kunt zien. Je ziet zo de vissen en roggen zwemmen. Met een beetje mazzel zie je dolfijnen uit het water springen. Als je hier op het strand staat met je voeten in de kraakheldere zee dan wil je eigenlijk nooit meer weg.

Cape Range National Park

Alleen in het paradijs!

Cape Range National Park

Zie jij jezelf al zwemmen?

4. Ningaloo Marine Park

Het kleine broertje van het Great Barrier Reef ligt vlak voor de kust van het Cape Range NP. Je kunt zo vanaf het strand snorkelen. Vooral bij Turquoise Bay (die baai heeft niets voor niets die naam!) kun je fantastisch snorkelen. Bij het Visitor Center in het park kun je een snorkel, bril en flippers huren. Let wel heel goed op. Snorkelen in deze baai kan gevaarlijk zijn vanwege de stroming, vooral ten zuiden van de zandbank.  Als je ten zuiden van de zandbank gaat snorkelen dan kun je je door de stroming laten meevoeren over het koraal. De stroming gaat een heel stuk evenwijdig langs het strand. Zodra je bij de zandbank komt moet je uit het water, want vanaf hier gaat de stroming opeens de andere kant op richting de open zee. Blijf je voorbij de zandbank snorkelen dan heb je kans dat je door deze stroming naar de open zee wordt getrokken. Ondanks dat je dus even goed moet opletten is dit een geweldige plek om te snorkelen. Je ziet hier vele kleurrijke vissen, mooi koraal, zeeschildpadden, rifhaaien en nog meer!

5. Veel wildlife!

In het park leven heel veel dieren. Wij zijn meerdere keren het park ingeweest en op één dag hebben we de kangoeroes geteld. Het waren er 69!! Geen dode kangoeroes op de weg, maar levende blij spingende kangoeroes! Zo gaaf om te zien. Naast de vele kangoeroes kun je ook wallabies zien, de zeldzame black footed rock wallaby, emoes, echidna’s en vogels.

Cape Range National Park

Cape Range National Park

Echidna, een mierenegel

6. Fraai landschap

Naast de kust met de mooie stranden en zee heeft dit park ook prachtige kloven met steile wanden. Verschillende kleuren rood worden afgewisseld met verschillende kleuren groen. Vooral de Yardie Creek Gorge is geweldig mooi. Je kunt bij deze kloof ook een boottocht maken. Deze vertrekt elke ochtend om 11.00 uur. Het is aan te raden om deze tocht vooraf te reserveren bij het Visitor Center.

Cape Range National Park

Yardie Creek Gorge

Cape Range National Park

7. 4WD Trails

Heb je een 4WD gehuurd tijdens je rondreis door Western Australia? Dan kun je in dit park twee uitdagende 4WD trails rijden. De Charlie Knife Road brengt je zoals de naam al zegt door de Charlie Knife Canyon en de ruige Shothole Canyon Road brengt je naar Shothole Canyon. Schitterende routes door een ruig gedeelte van het park. Ook kun je vanaf het einde van de Yardie Creek Road een pittige 4WD route rijden helemaal naar het zuidelijker gelegen plaatsje Coral Bay. Dit is een route door fijn zand en je zult ook door water moeten rijden. Een uitdaging voor de avonturiers onder ons!

Cape Range National Park

De zandweg richting Coral Bay. Alleen voor de echte avonturiers onder ons!

8. Wandelen

Hou je van korte wandelingen maken dan zit je hier ook goed. Er zijn drie korte wandelingen uitgezet in het park. De Shothole Canyon Walk duurt circa één uur, de Mandu Mandu Gorge Trail neemt circa twee uur in beslag en over de Yardie Creek Gorge Trail doe je ongeveer een uur. Als je de tijd hebt dan doe je ze gewoon allemaal!

Cape Range National Park

Ok, er is ook één klein nadeel van dit park….heel veel vliegen. Onze vliegennetjes kwamen goed van pas!

9. Campings op sublieme plekjes

Langs de hele kust van het park vind je meerdere kleinschalige campgrounds. Er is geen water en elektriciteit, maar de ligging is natuurlijk fantastisch. Je kampeert midden in het park tussen de dieren en uitzicht op de onbeschrijflijk mooie zee en de sublieme stranden.

Cape Range National Park

Stel je voor dat je ’s ochtends wakker wordt op de camping en tien meter verderop sta je in deze zee!

Ik hoop ooit nog eens terug te kunnen naar dit geweldige nationale park. Wij verbleven vijf nachten in Exmouth met onze camper en nog ging het niet vervelen. Let wel op als je ’s morgens vroeg of laat in de middag gaat rijden. Doordat er zoveel kangoeroes zijn die soms vlak voor je auto of camper de weg oversteken moet je goed opletten. Wij hebben op een haar na bijna zo’n schattige kangoeroe geschept met onze camper. Gelukkig liep het goed af, maar het is dus verstandig om je ogen goed open te houden!

Ben jij wel eens in Cape Range NP geweest? Zo ja, ben je net zo enthousiast als ik? Zo nee, heb je al zin om te gaan na het lezen van dit artikel en het zien van de foto’s?

Liefs Patricia

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.