Moods Lifestyle
vliegen met kinderen
Travel

18 tips voor vliegen met kinderen!

Vliegen met kinderen kan een hele uitdaging zijn! Helemaal met een baby of een dreumes, maar ook met wat oudere kinderen. Hoe hou je ze bezig tijdens een vlucht? Een korte vlucht naar bijvoorbeeld Spanje of Italië is nog te overzien, maar een lange vlucht naar Amerika of Azië? Dat zijn heel veel uurtjes waarin je je kind moet gaan vermaken.

18 tips voor vliegen met kinderen

Hieronder geef ik je 18 tips om het vliegen met kinderen zo prettig mogelijk te laten verlopen.

 1. Probeer altijd om vooraf al stoelen te reserveren. Het is niet altijd mogelijk, maar vragen kan geen kwaad!
 2. Vraag bij het inchecken of ze willen proberen om de stoel naast jullie vrij te houden. Vaak als een vliegtuig niet vol zit willen ze dit nog wel eens voor je doen als je met kinderen reist. Zo heb je soms gratis en voor niets een extra stoel tot jullie beschikking. Altijd handig. Wij zaten bijvoorbeeld met twee volwassenen en één kind van nog geen twee jaar op twee stoelen (dus kind moest op schoot) op een rijtje van drie stoelen. Uiteindelijk kwam er dus niemand naast ons zitten waardoor we opeens drie stoelen tot onze beschikking hadden! De kleine heeft heerlijk een paar uur geslapen tussen ons in!
 3. Pak een paar kleine cadeautjes in en geef deze gedurende de reis als afleiding.
 4. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben tegenwoordig tv-schermpjes aan boord met een uitgebreid aanbod uit programma’s. Vaak zijn er ook genoeg tekenfilms te bekijken. Zet gerust een tekenfilmpje op, de meeste kinderen gaan rustig zitten kijken.
 5. Vraag aan de stewardess of je het eten voor je kinderen wat eerder kunt krijgen. Zo kan je eerst je kindje eten geven en daarna kun je rustig zelf even eten en je kind ondertussen even een tekenfilmpje laten kijken!
 6. Neem ook genoeg eigen snacks mee. Altijd handig voor tussen de vliegtuigmaaltijden door.
 7. Vooral kleine kinderen krijgen last van hun oren tijdens het opstijgen en landen. Laat kinderen op die momenten drinken. Zo slikken ze meerdere keren achter elkaar en blijven hun oren open waardoor ze minder last hebben.
 8. Neem een mp3-speler mee met de favoriete muziek van je kind.
 9. Doe af en toe een spelletje zoals ik zie ik zie wat jij niet ziet of verzin iets anders.
 10. Neem altijd een tasje met medicijnen mee. Vooral oordruppels, neusdruppels en pijnstillers zijn altijd handig om bij je te hebben.
 11. Vergeet ook niet de favoriete knuffel van je kind mee te nemen. Dat voelt heerlijk vertrouwd voor je kleintje.
 12. Wat oudere kinderen die kunnen lezen vinden het misschien leuk om een leesboek mee te nemen. Of een dik vakantie doe boek waarin naast verhaaltjes of strips ook spelletjes en puzzels staan.
 13. Geef kinderen allemaal een rugtas met eigen speelgoed mee. Zo hebben ze ieder hun eigen speelgoed om mee te spelen en maken ze daar in ieder geval geen ruzie over.
 14. Doe onderop in die rugtassen een extra setje kleding. Altijd handig om wat extra kleertjes mee te nemen, je weet maar nooit!
 15. Trek kinderen gemakkelijke schoenen aan. Geen veters! Handig in het vliegtuig om aan en uit te trekken, maar ook bijvoorbeeld bij de security-check op de luchthavens. Soms moet je wel eens je schoenen uit trekken en afgeven voor controle. Niet handig als al je kinderen schoenen met veters aan hebben!
 16. Vind je kindje het leuk om stickers te plakken? Neem dan in plaats van stickers masking-tape mee! Je kind kan bijvoorbeeld de stoelleuningen of het tafeltje lekker versieren met masking-tape. Na afloop is het ook weer gemakkelijk te verwijderen!
 17. Bij wat oudere kinderen kun je ze ook bezig houden door een lijstje te maken met bijvoorbeeld tien (of twintig!) dingen die ze moeten proberen te vinden in de magazines die in de stoelzakken zitten. Laat ze bijvoorbeeld zoeken naar een plaatje/foto van een hond, een blauwe auto, een rode lippenstift, een gouden ketting, een huis, etc.
 18. Altijd handig om mee te nemen: Snoetenpoetsers! Deze vochtige doekjes kun je natuurlijk gebruiken om de snoetjes van je kinderen mee af te vegen, maar ook om de stoelleuningen schoon te maken of dat tafeltje waarop ze hebben gekleurd of hebben gegeten.

Heb jij nog meer tips voor het vliegen met kinderen?

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.