Moods Lifestyle
bezienswaardigheden in Western Australia
Travel

Top 10 bezienswaardigheden in Western Australia!

Laatst zag ik een blog voorbij komen van Marcella met als titel “Top 10 mooiste bestemmingen ter wereld”. Aan de hand van dit artikel ging ik zelf proberen een lijstje te maken van mijn top 10 mooiste bestemmingen van de wereld. Dat vond ik vrij lastig, want ik heb zo ontzettend veel mooie dingen gezien. Ik gaf in een reactie op haar artikel aan dat ik alleen al van de bezienswaardigheden in Western Australia een top 10 kon maken! Wie A zegt, moet ook B zeggen, dus hier is hij dan. Mijn Top 10 van bezienswaardigheden in Western Australia die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan dit prachtige deel van Australië!

Bezienswaardigheden in Western Australia:

1. Cape Range National Park

Ik schreef al eerder over dit afgelegen en bijzondere nationale park. Er hoppen een heleboel kangoeroes rond in dit gebied. Kijk wel uit met je auto of camper, vooral in de ochtend en de avond, voordat je het weet springt er één tegen je bumper aan en dan hoppen ze niet meer. Er zijn verlaten stranden en de zee heeft een prachtige turquoise kleur!

bezienswaardigheden in Western Australia

Zwemmen bij een verlaten strand in het Cape Range NP

2. Monkey Mia

Ok, dit is één van de meest toeristische plekken aan de westkust van Australië, maar toch zeker een bezoekje waard. Monkey Mia is eigenlijk een resort complex met verschillende accommodatiemogelijkheden. Het staat bekend om de wilde dolfijnen die hier al jaren dag in dag uit naartoe komen. Ze worden gadegeslagen door hordes toeristen. Als je geluk hebt mag je zelf een visje voeren aan een dolfijn. Gelukkig wordt dit gedaan onder goede begeleiding en krijgen ze niet te veel vis, zodat ze zelf ook nog moeten jagen om aan hun eten te komen. Wat vooral leuk is om te doen is een excursie reserveren. Je kunt met een catamaran de zee op gaan of een indrukwekkende 4WD excursie boeken. Wil je meer lezen over Monkey Mia? Ook over deze plek schreef ik eerder al een artikel. Klik op de link hierboven.

bezienswaardigheden in Western Australia

Zonsondergang in Monkey Mia

3. Coral Bay

Coral Bay is een heel klein dorpje. Er zijn twee campings, een hotel en een paar huisjes die je kunt huren. Er zijn een paar winkels en een café. Coral Bay is zo bijzonder, omdat het koraalrif van Ningaloo Reef hier vlakbij het strand begint. Het water is heel erg helder en je ziet zo de vissen langs je benen zwemmen. Wij zagen hier ook een mooie rog zwemmen. En een dolfijn die een vis achterna zat! Zet je snorkelbril op en snorkel zo vanaf het strand over het koraal. Een fijn plekje om even bij te komen van je rondreis door Western Australia.

bezienswaardigheden in Western Australia

Het piepkleine centrum van Coral Bay

4. Broome

Ook over Broome schreef ik al eerder. Wij zijn hier destijds vijf nachten gebleven en hebben ons geen moment hoeven te vervelen. Het is een heerlijke relaxte bestemming in de noordwesthoek van Australië. Er is een klein centrum met diverse winkeltjes en een visitor center waar je alle informatie kunt krijgen over de omgeving. Ook zijn er verschillende excursiebureau’s waar je prachtige excursies kunt boeken. Net buiten Broome kun je heerlijk bijkomen op het mooie witte zandstrand van Cable Beach. Kijk wel uit voor de kwallen. Oh, en de zoutwaterkrokodillen die hier ook af en toe liggen te zonnen of komen pootje baden. Met vlaggen is aangegeven waar het veilig is om te zwemmen. Of breng een bezoek aan het nabijgelegen Gantheaume Point waar je nog afdrukken van dinosauruspoten kunt zien! Als je rondloopt in Broome dan neem je vanzelf de relaxte levensstijl over. Wat een heerlijk plek!

bezienswaardigheden in Western Australia

Zicht op Cable Beach vanaf Gantheaume Point

5. Karijini National Park 

We verlaten even de kust en gaan naar het binnenland. Karijini National Park ligt bij het plaatsje Tom Price in het rode binnenland van Western Australia. De rit er naar toe is al erg bijzonder. Je rijdt door de rode woestijn en hier en daar zie je rode bergen. Grote roofvogels die zich te goed doen aan het karkas van een kangoeroe vliegen pas op het laatste moment weg, voordat je met je camper of auto voorbij zoeft. Karijini National Park is eigenlijk alleen echt goed te bewonderen met een 4WD, maar je kunt ook, net als wij deden, een excursie van een dag boeken. Wil je weten hoe dat was? Klik dan hierboven op de link om naar het betreffende artikel te gaan.

bezienswaardigheden in Western Australia

Genieten van de bijzondere natuur in het Karijini NP

6. The Kimberleys

The Kimberleys is een enorm groot gebied helemaal in het noorden van Western Australia. Er loopt een ongeasfalteerde weg dwars door het gebied met een paar zijweggetjes, de Gibb River Road. Langs deze weg zijn verschillende pareltjes te ontdekken. Ik ging vanuit Broome per vliegtuigje het gebied bezoeken. Er valt veel te ontdekken, van Geiki Gorge met de apart gekleurde rotsen, Windjana Gorge met de vele zoetwaterkrokodillen en de prachtige eilanden van de Bucchaneer Archipelago met de bijzondere Horizontal Falls tot aan Cape Leveque, het meest noordelijke punt van het Dampier Peninsula. Een ervaring om nooit meer te vergeten!

bezienswaardigheden in Western Australia

Cape Leveque (inclusief de rode landingsbaan!) vanuit de lucht tijdens een excursie in de Kimberley regio.

7. Ningaloo Reef

Iedereen kent het Great Barrier Reef aan de oostkust van Australië. Ben je in het westen van Australië breng dan zeker een bezoek aan het prachtige Ningaloo Reef! Vanaf Exmouth zijn er verschillende tours naar het Ningaloo Reef te boeken. Mocht je hier in de maanden maart, april en juni zijn probeer dan een excursie te regelen waarbij je gaat snorkelen met de geweldige walvishaai! Dit enorme dier is niet gevaarlijk voor de mens en glijdt sierlijk door de warme wateren van het Ningaloo Reef. Vanuit een vliegtuigje worden de beesten goed in de gaten gehouden en per boot vaar je er naar toe. Als je mazzel hebt kun je bij elkaar een half uur snorkelen naast dit bijzondere dier. Blijf wel op minimaal vier meter afstand van zijn staart, want die kan een behoorlijke zwieper geven. Raymond schreef zijn spannende ervaring (of aanvaring?) met dit dier al eerder in een artikel. Je kunt meer lezen over zijn avontuur via de link hierboven!

bezienswaardigheden in Western Australia

Snorkelen met de walvishaai

8. Nambung National Park

Waar ik ook al eerder over schreef (goh, wat heb ik eigenlijk al veel geschreven over het westen van Australië) zijn de bijzondere Pinnacles in het Nambung National Park. Dit park ligt niet ver ten noorden van Perth. Het is aan te raden om het park vroeg in de ochtend te bezoeken. De kleuren zijn prachtig met de opkomende zon en wie weet word je ook vergezeld door een paar roze galah’s. Ook voor fotografen een leuk park, want de gele rotsformaties zijn een leuk onderwerp om te fotograferen!

bezienswaardigheden in Western Australia

De Pinnacles in het Nambung NP

9. Rottnest Island

Dan komen we bij Rottnest Island. Dit kleine eiland kun je bezoeken vanuit Perth. Wij boekten een boottocht en fietshuur. Zo konden we het eiland al fietsend ontdekken. Ondanks dat wij destijds helaas geen goed weer hadden blijft het een pareltje om te bezoeken. Het eiland is niet groot, dus per fiets kun je gemakkelijk het eiland verkennen. Er zijn prachtige stranden, goede zwemmogelijkheden, een gezellig klein centrum met diverse restaurants en verschillende overnachtingsmogelijkheden. Kijk ook uit naar de schattige Quokka’s waar het eiland naar vernoemd is. Vroeger dachten ze dat het een soort ratten waren, vandaar de naar Rattennest, wat later Rottnest is geworden!

bezienswaardigheden in Western Australia

De schattige Quokka op Rottnest Island

10. Perth

Op nummer 10 staat de grootste en tevens de hoofdstad van Western Australia. Perth ligt aan de prachtige Swan River en heeft een gezellig centrum. Veel winkels, leuke restaurants en een fantastisch groot park, King’s Park, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of picknicken. Er zijn mooie fietspaden door de hele stad aangelegd die helemaal tot de kust lopen. Vanuit de stad fiets je zo naar één van de schitterende stranden. De inwoners van Perth gaan na hun werk massaal naar het park of naar het strand en genieten echt van het buitenleven. Vlakbij Perth ligt Fremantle (of Freo zoals de inwoners van Perth het noemen), een gezellig kustplaatsje met een straat vol met goede koffietentjes. Ook kun je Rottnest Island bezoeken of ga juist het binnenland in en bezoek één van de vele mooie parken in de omgeving. Een prachtige plaats met een heerlijke ongedwongen sfeer. Ik zou er zo kunnen wonen!

bezienswaardigheden in Western Australia

Perth Skyline vanaf King’s Park

Dit is mijn top 10 van bezienswaardigheden in Western Australia! Ben je er wel eens geweest? Ik ben erg benieuwd naar jouw favorieten!

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.